A tojásfehérjét, túl lehet verni? :D
Figyelt kérdés
Habcsókot készítenék, ugye mindenhol írják, hogy a hab legyen keményebb, tehát a tojást sokáig, és alaposan kell felverni.
Létezik olyan, hogy túl verem, és mittudomén túl kemény, vagy darabos lesz tőle? Vagy ettől nem kell félnem, és nyugodtan ott hagyhatom egy ideig a robotgéppel?
Köszi előre is a választ!
2014. okt. 5. 14:16
2/8 anonim válasza:
Ha túl sok lesz benne a levegő, akkor nem lesz öntartó, kiszárad, tehát lehet túlverni.
3/8 anonim válasza:
Igen túl lehet verni. összetörik a hab.
4/8 anonim válasza:
Ha otthagyod egy ideig a robotgépben, akkor a teteje hab marad, az alja pedig folyik. Ha már a hab nem esik le a habverőről, akkor jó. Ha tovább vered, akkor már összetörik a hab, és túlverted.
5/8 anonim válasza:
Persze, hogy túl lehet, összetörik tőle, onnantól kezdve már legfeljebb csak fehérjerántottának tudod használni, hab újra nem lesz belőle. A tésztákba is azért kell óvatosan, lassan beleforgatni a kész habot, hogy össze ne törjön. Habcsókhoz addig verd, míg a habverőn a hab kis csúcsban megáll.
Ilyen csomós a túlvert: [link]
És itt kell megállni: [link]
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, de főleg 5-ös válaszadónak a korrekt válaszért. A kép bizonyítja, amit sejtettem, hogy valóban túl lehet. Odafigyeltem, és jó is lett hálistennek. :)
2014. okt. 5. 20:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!