Hogy kell tojásfehérjét porcukorral kemény habbá verni?
Figyelt kérdés
2013. szept. 5. 21:21
1/4 anonim válasza:
Először felvered a fehérjét kemény habbá, majd kanalanként teszed hozzá a cukrot és vered tovább.
2/4 anonim válasza:
Akkor kemény a hab,ha megfordítod az edényt,és nem folyik ki belőle.
3/4 anonim válasza:
A tojásfehérjét akkor szokták porcukorral felverni ha rá rakják a süti, torta tetejére. Ezt a fajta habot lehet megégettni, mivel hő hatására nem olvad szét hanem megbarnul/karamelizálódik.
A helyes elkészítés gőz fölött történik. Fogsz egy edényt megtöltöd kb félig akkor jó ha a fém keverőtál nem lóg bele a forrásban lévő vízbe. A tojásfehérjét és a porcukrot egyszerre belerakod a keverőtálba és habverővel elkezded felverni. Egy idő után kemény fehér masszívabb szerkezetű lesz.
4/4 anonim válasza:
Ha esetleg nem találod elég keménynek, akkor néhány csepp ecet sokat szokott segíteni az állagán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!