Ha összekeverek tojásfehérjét tejszínnel, lehet-e habot verni belőlük?
Egyszer áru bemutatón még ezelőtt évtizedekkel láttam egy emulgátort. Az olyan mint amivel vajból v. margarinból és tejből a cukrászok készítik a hamis tejszínt.
Bele dobták egy-két egész tojás belsejét az edénybe és az emulgátor tárcsáját bekapcsolva áthúzták az egész tojás anyagán. A szemünk láttára lett belőle hab.
Ugyanez fagyasztott gyümölcsből két három fel-le húzással készített fagylalt krémet.
Az a titka, hogy nagyon nagy a fordulatszáma a tárcsának.
Persze az össze nem illő tulajdonságu anyagok utána gyorsan külön válnak, szóval akkor csak azonnali fogyasztásra használható.
"külön-külön verd fel őket habbá,és azután tudod összevegyíteni a kettőt!"
Ez egy igazi szakértő cukrász válasz volt! :)
Amit a (nagy fordulatu) emulgátorról írtam, azzal szinte bármiből lehet habot verni, csak a tartóssága nem lesz hosszú, vagyis hamar szétesnek azok az anyagok amelyek nem illenek össze fizikai tulajdoságukat illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!