Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha összekeverek tojásfehérjét...

Ha összekeverek tojásfehérjét tejszínnel, lehet-e habot verni belőlük?

Figyelt kérdés
2010. okt. 24. 06:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet,de még aznap elkell fogyasztani,mert összeesik,hiába teszel bele habfíxálót. A tojásfehérjére az nam "hat".
2010. okt. 24. 07:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Csak akkor keverd össze őket, amikor már felverted. Szerintem ha folyékony állapotukban kevered, akkor nem fogod tudni felverni. De lehet, hogy tévedek.
2010. okt. 24. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Miért lehetne? A tejszín zsíros jellegű a tojás fehérje egymásrahatásukból nem hab hanem moslék lesz belőle.
2010. okt. 24. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Egyszer áru bemutatón még ezelőtt évtizedekkel láttam egy emulgátort. Az olyan mint amivel vajból v. margarinból és tejből a cukrászok készítik a hamis tejszínt.


Bele dobták egy-két egész tojás belsejét az edénybe és az emulgátor tárcsáját bekapcsolva áthúzták az egész tojás anyagán. A szemünk láttára lett belőle hab.

Ugyanez fagyasztott gyümölcsből két három fel-le húzással készített fagylalt krémet.


Az a titka, hogy nagyon nagy a fordulatszáma a tárcsának.

Persze az össze nem illő tulajdonságu anyagok utána gyorsan külön válnak, szóval akkor csak azonnali fogyasztásra használható.

2010. okt. 26. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
100%
Nagyon egyszerű: a tojásfehérjét csak zsírmenetes közegben tudod kemény habbá verni(értsd: se a habverőn ne legyen zsírosság,se más anyag a fehérjében,ami zsíros,pl sárgája),a tejszín pedig köztudottan a tej legzsírosabb része!Ha ezt a kettőt összeöntve szeretnéd felverni,annak sok értelme nincs.Mint már előttem írták,külön-külön verd fel őket habbá,és azután tudod összevegyíteni a kettőt!
2010. okt. 30. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

"külön-külön verd fel őket habbá,és azután tudod összevegyíteni a kettőt!"


Ez egy igazi szakértő cukrász válasz volt! :)


Amit a (nagy fordulatu) emulgátorról írtam, azzal szinte bármiből lehet habot verni, csak a tartóssága nem lesz hosszú, vagyis hamar szétesnek azok az anyagok amelyek nem illenek össze fizikai tulajdoságukat illetően.

2010. okt. 31. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!