Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tojásfehérjét habbá felverni...

Tojásfehérjét habbá felverni muszáj habverővel? Úgy egyszerűen turmixgépben nem lehet?

Figyelt kérdés
elnézést, nagyon láma vagyok konyhatémákban, még sose vertem fel tojást meg ilyesmik, macerás és pecsmeg meló már ránézésre is, valami könnyű és gyors tojásfelverő módszer kéne, amitől nem leszek tiszta ragacs, meg a konyha se, és letudható egy-két perc alatt
2011. jún. 2. 22:26
 1/10 anonim ***** válasza:

turmixtál, teteje, kései Vs egy edény és két szerencsétlen kis habverő - ezek közül utóbbit könnyebbe elmosom :D

De am még nem próbáltam, de szerintem tuti nem, csak folyossá tenné.

képzeld régen fakanállal verték fel habnak fehérjét :D

2011. jún. 2. 22:31
 2/10 anonim ***** válasza:

mixergéppel, könnyű

egy dologra kell vigyázni: sárgája ne menjen bele,

egy kicsi sem, mert akkor nem verődik fel!!

egyébként meg könnyen - és a végén keverem hozzá a cukrot, (ha kell bele)

2011. jún. 2. 22:58
 3/10 anonim ***** válasza:

most ezt találtam, de vas-edényben vannak jó és sokkal olcsóbb keverők:

[link]

2011. jún. 2. 23:00
 4/10 A kérdező kommentje:

Első: a pecsmegelőst úgy értem, hogy én ha már úgy intenzívebben kevergetek valamit, pl pudingot, már akkor is összefröcskölöm a fél konyhát, ilyen überbéna vagyok. A turmixgépem nekem nagyon könnyen elmosható, nem olyan sokrészes. :D De ezek szerint arra nem jó :S

De köszi mindenkinek a tippeket, asszem akkor ilyen mixeres dolog lesz, aztán reménykedek hogy nem lesz még a plafon is tojásos, meg hogy nem kerül bele a sárgája

2011. jún. 2. 23:15
 5/10 anonim ***** válasza:

Merülő mixerre gondolsz?

Azzal csak akkor fog menni, ha tudsz hozzá habverőt csatlakoztatni. A sima késes végű mixernem nem fog menni, nem tudod kemény habbá verni, mert nincs, ami bevinné a levegőt a tojásba (hogy hab legyen).

Annyira nem pepecs meló, villával is meg lehet csinálni, de rabotgéppel igazán megvan 2 perc alatt, magas oldalú tálban.

Üdv!

2011. jún. 3. 10:41
 6/10 anonim ***** válasza:

CMP 250 Combi - merülő mixer+habverő adapter

itt a4. haberős rész

CMP 250 Combi - merülő mixer+habverő adapter

ilyen haberővel pillanat alatt kemény habbá verhető

csak egy csepp sárga ne kerüljön bele, akkor nem megy!

2011. jún. 3. 10:56
 7/10 anonim ***** válasza:
nna itt a 4. [link]
2011. jún. 3. 10:57
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenki, ilyen izét sikerült szereznem, remélem ez is jó lesz hozzá. :) [link]
2011. jún. 3. 11:55
 9/10 anonim ***** válasza:

ez szuper! fog sikerülni- a konyha sem lesz ragacs

sárgáje ne menjen bele

2 perc: utána bele a cukor + 1 perc

kész a műalkotás:)))

2011. jún. 3. 11:57
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sikerült megcsinálnom életem első madártejét, olyan nagyon nem is fröcsögött mellé. Jó ez a masina! :D
2011. jún. 4. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!