Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rántott húst olajban ,vagy...

Rántott húst olajban ,vagy zsírban?

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy konyhatündér,hétvégén rántott húst készítenék.Ár - érték arányban melyik jobb? Melyiket tudom többször felhasználni? Környezet védelmi szempontból melyik? olajat betudom vinni a melóhelyemre a fáradt olaj tartályba.Zsírt hová? olajat egy hét után is érzem a lakásban. Ízre melyikkel lesz jobb?

2022. márc. 10. 20:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%

A Föld szempontjából:


A zsír lebomlik (pl. emberi-állati tetemek), az olaj meg veszélyes hulladék.

2022. márc. 11. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
64%

#11

Ennyi erővel az olaj is lebomlik, hiszen az meg a lehullott növényi részekben van ott.

2022. márc. 11. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
65%

#12

Ehhez nem tudok hozzászólni, mert nem vagyok sem kémikus, sem geológus, csak gyakorlatban annyit tudok róla, hogy az olajat le kell adni és ahol a földet szennyezi ott fű nem terem, a zsírt meg nem.

Ennyi a tudományom, ezért is nem győzködök senkit semmiről.

2022. márc. 11. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
77%
Egyik se, sutoben vagy forrolevegos airfryerben zsiradék nélkül.
2022. márc. 11. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
61%

Miért lett mindenki pirosra pontozva, aki nem a zsírt javasolta? :D

Nem mindenki szereti a tömény zsírt, ez ennyire felháborító, vagy mi? :D

2022. márc. 11. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
82%

Én kifejezetten - ha tehetem - mangalica zsírban sütöm a rántott húst, de még a fasírtot is. Isteni finom íze lesz és - tapasztalás szerint - hűtőben is tovább friss marad az íze. (Hűtőből kivéve pedig általában sütőben - nem mikróban - átmelegítve majdnem olyan, mintha frissen sült volna. Apámnak volt az a trükkje, hogy a mangalicazsírban sült rántott szeletet belerakta egy széles kenyérpirítóba közepes hőfokon, és szintén olyan volt, mintha friss lenne, a belseje puha, a külseje ropogós.)


Én utálom a bő olajban sütést (sima étolajra gondolok). Büdös, nehezen szellőzik, ráadásul nem tudok mit kezdeni a műanyag palackba töltött fáradt olajjal (ami ráadásul még veszélyes hulladéknak is minősül). Inkább csak krumplit sütök olajban - azt is ritkán.


Viszont sokan ajánlják a kókuszzsírt, ugyanis annak nincsen szaga és az olajjal ellentétben nem füstöl még magasabb hőfokon sem.


De én mindig azt mondom, ízlések és pofonok az egyéntől függően. Mindenki abba süt, amiben jólesik, én csak elmondtam a saját egyéni álláspontomat.

2022. márc. 11. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én mindkettőt szoktam használni, de zsírban jobban szeretem, mert van "másodlagos" felhasználása; nagyon finom kenyérre a pörcös zsír, az sem baj, ha picit égettebb.:) Olajos kenyeret meg még sosem ettem és nem is szeretnék..
2022. márc. 11. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
Olajban.
2022. márc. 17. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!