Rántott húst olajban ,vagy zsírban?
A Föld szempontjából:
A zsír lebomlik (pl. emberi-állati tetemek), az olaj meg veszélyes hulladék.
#11
Ennyi erővel az olaj is lebomlik, hiszen az meg a lehullott növényi részekben van ott.
#12
Ehhez nem tudok hozzászólni, mert nem vagyok sem kémikus, sem geológus, csak gyakorlatban annyit tudok róla, hogy az olajat le kell adni és ahol a földet szennyezi ott fű nem terem, a zsírt meg nem.
Ennyi a tudományom, ezért is nem győzködök senkit semmiről.
Miért lett mindenki pirosra pontozva, aki nem a zsírt javasolta? :D
Nem mindenki szereti a tömény zsírt, ez ennyire felháborító, vagy mi? :D
Én kifejezetten - ha tehetem - mangalica zsírban sütöm a rántott húst, de még a fasírtot is. Isteni finom íze lesz és - tapasztalás szerint - hűtőben is tovább friss marad az íze. (Hűtőből kivéve pedig általában sütőben - nem mikróban - átmelegítve majdnem olyan, mintha frissen sült volna. Apámnak volt az a trükkje, hogy a mangalicazsírban sült rántott szeletet belerakta egy széles kenyérpirítóba közepes hőfokon, és szintén olyan volt, mintha friss lenne, a belseje puha, a külseje ropogós.)
Én utálom a bő olajban sütést (sima étolajra gondolok). Büdös, nehezen szellőzik, ráadásul nem tudok mit kezdeni a műanyag palackba töltött fáradt olajjal (ami ráadásul még veszélyes hulladéknak is minősül). Inkább csak krumplit sütök olajban - azt is ritkán.
Viszont sokan ajánlják a kókuszzsírt, ugyanis annak nincsen szaga és az olajjal ellentétben nem füstöl még magasabb hőfokon sem.
De én mindig azt mondom, ízlések és pofonok az egyéntől függően. Mindenki abba süt, amiben jólesik, én csak elmondtam a saját egyéni álláspontomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!