Milyen sorrendben kell kisütni a rántott ételeket az olajban?
Szerintem
1. Zöldségek
2. Hús
3. Ha van (rendes rántani való sajt,mert ez nem folyik ki, mint a trapista) sajt akkor azt, ha nincs akkor a hal a legvégén
Ha van sajt, de nem rántani valós féle akkor azt külön érdemes kisütni
1. Zöldségek
2. Hús félék ha van rántott sajt azt lehet a legvégén a hal félék után én ezt tapasztaltam jónak.
Ha csinálsz sült krumplit azt érdemes friss olajban, de ha nincs mert mondjuk másnap is használnád azt az olajat akkor érdemes azt elsőként. Persze az olajat ha már hideg előző napról például érdemes kiönteni egy külön edénybe és átszűrni és úgy vissza az olajsütőbe.
Én úgy szoktam hogy a még használható olajat leöntöm egy külön edénybe persze hidegen, abból a darabos részeket kis nyeles szűrővel kiszedegetem. Aztán az egészet átszűröm egy másik edénybe és onnan ismét egy nagyon apró lyukú szűrővel bele a fritőzbe például. Az még majdnem teljesen jó szokott lenni.
Teljesen mind1, ízén úgysem fogod érezni a különbséget.
De én inkább azt javaslom, hogy először a zöldségek, utána a hús:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!