Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit jelent a rántott hús? Mi...

Mit jelent a rántott hús? Mi a különbség a rántott hús és a sült hús között?

Figyelt kérdés

2020. júl. 31. 08:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A rántott hús liszt-tojás-prézli összetételű panírban van kisütve, olajban.
2020. júl. 31. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Sült húst is lehet nem sütőben (azaz serpenyőben) sütni, vagy az már nem hagyományos sült hús?
2020. júl. 31. 09:08
 3/13 MancsWolf ***** válasza:
95%
Rántott hús panírozva van (bundája van), sült hús pedig natúr.
2020. júl. 31. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
93%

#2

SZERINTEM a serpenyőben megsütött is lehet sült hús, de nem vagyok otthon a gasztronómia elméleti szabályaiban, lehet hogy azt papíron máshogy hívják.

2020. júl. 31. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
93%
Igen, serpenyőben is lehet sütni. Nem csak a sütőben készített a sült.
2020. júl. 31. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A rántott húson bunda van, a sült hús serpenyőben vagy sütőben is készülhet, de nincs rajta csak fűszer.
2020. júl. 31. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
89%
Már újszülöttek is tudnak GYK-zni? :-D :-D
2020. júl. 31. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
61%
A rántott hús az, amikor a tyúkot a saját gyermekeibe forgatják meg.
2020. júl. 31. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
51%

Sulthus a rantott hus is, hiszen sutve is van es hus is.


Tehat a sulhus egy gyujtonev ... utal az etel elkeszitesenek technikajara: a SUTESRE (ami nem fozes, nem parolas, nem konfitalas, nem abalas ... stb).


Bundas sulthus, ha a bunda liszt-tojas-zsemlemorzsa a rantott szelet ... a kopasz sulthust ugy hivjak, hogy naturszelet.

2020. júl. 31. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
90%

A "liszt-tojás-prézli összetételű panír" megfogalmazás a kezdő szakácsnak egy kicsit megtévesztő lehet, ezért egy kicsit pontosítok:


A húst először lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, és rögtön utána a zsemlemorzsába (prézli). Ezzel kap egy olyan vastagabb bundát, amiben a húst megsütjük, akár karaj, stb. sertés-szelet, akár csirke melle, combja, bármi.

2020. júl. 31. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!