Rántotthúst hogy kell sütni úgy értem tartalékon vagy fel kell venni?
Figyelt kérdés
2020. jan. 19. 11:39
1/6 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha megfelelő a hőmérséklete az olajnak, akkor nem kell hozzá nyúlni. (Nem szabad lobogva forrnia, de hideg olajban sem ázhat.)
2/6 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
en a legkisebb gazrozsan szoktam, de balunk rossz minosegu a gaz. ezen a max langon szoktam, figg attol milyen tuzhelyed van, mekkora serpenyo stb. szuleimnel a legkisebbet is lejjebb kell venni ugyan ekkora serpenyonel mert a kulseje megeg de nem sul at. ki kell tapasztalni, te is mered a sajat tuzhelyed
3/6 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
sok olajban kell sütni, lehetőleg egyenletes hőmérsékleten: azaz: egyszerre nem szabad sok szeletet beletenni, mert akkor alaposan lecsökken az olajhőmérséklet, és a panír magába szívja az olajat. 170-180 fok az ideális, ennél magasabb hőmérsékleten megég a panír, és belül nyers marad a hús.
4/6 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A válaszokat előttem már leírták,és jól,annyit, hogy a gáztűzhelynek nem tartalékja van,mint a Trabantnak,hanem takarékja. Régen a háziasszonyok mondták, hogy a trabantot takarékra rakták,mert kevés benne a benzin. Ez most a fordítottja. :)
5/6 metaxxa válasza:
Miután bepaníroztad a húst és beletetted a forró olajba, amint beleteszed egyből el kell kezdenie sülni, legalább olyan meleg legyen az olaj. Ha csak pár buborék van a hús körül és lassan jönnek fel, akkor hideg az olaj. Beleteszed kezdjen el bugyborékolni. és nagyon fontos, hogy a sütés alatt egyszer sem szúrhatod bele a villát, amikor átfordítod, akkor se!! Csak alányúlsz és óvatosan átfordítod, nem szúrod bele a villát. Így marad benne a panírban a hús zaftja, és sokkal finomabb lesz. Amikor kiszeded akkor beleszúrhatod, csak fontos, hogy utána ne süsd tövább.
6/6 Franz Müller válasza:
A bepanírozott húst forró (de nem égő) olajba teszem. Utána lefedem az edényt és lassú tűzön sütöm, mert így puhább lesz a hús. Rövid idő után megnézem,hogy sült-e, pirult-e. Ezután megfordítom és ismét lefedem a párolódás miatt. Ezután megnézem, hogy megpirult-e kicsit nagy lángra teszem hogy a zsírt (olaj) könnyebben lecsorogjon a húsról és máris szedhetem ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!