Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bevált vajpuha, de nem szétmál...

Bevált vajpuha, de nem szétmálló grízgaluska tippek levesbetétnek? Tegnap csináltam, kőkemény lett.

Figyelt kérdés
Főztem a levesben legalább fél órát, mégis kemény lett. Sőt,minél tovább főztem, annál keményebb volt. Mi a titok?

2022. márc. 4. 17:39
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
1-es válaszolóét biztos, hogy kipróbálom! A többieknek is köszönöm a tippeket!
2022. márc. 5. 15:16
 12/18 anonim ***** válasza:
49%

Miért nem a levesben főzzük ki a grízgaluskát?


- Mert a húsleves zavaros lesz a tésztától és a húsleves áttetszően az igazi

- Mert a húslevest nem forraljuk

- Mert hamarabb megromlik

- Mert felszívja a levét és nem sós forró vizet akarunk enni, hanem húslevest

- ...és végül, de nem utolsósorban, ha szétmegy a nagy kísérletezésben, akkor roppant gusztustalanok az ázott grízcsomók a húslevesben.

2022. márc. 5. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
49%

12-es vagyok

De akinek kétségei vannak, megnézheti Szoky, Szazsu, Mészi,...stb videóit, profi, elismert szakácsok, egyik sem a levesben főzi ki, holott tuti, hogy nagyobb gyakorlatuk van mint itt néhánynak.

2022. márc. 5. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
42%
Nem romlik meg, nincs ideje rá. Nálunk két nap alatt elfogy, és még sose volt zavaros a leves. 20 éve így készítem, a levesbe főzve.
2022. márc. 5. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
42%
Ja meg annyi, hogy én soha nem húslevesbe teszem, hanem zöldséglevesbe mindig.
2022. márc. 5. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 A kérdező kommentje:

Utolsó két választ lenulláztátok. Miért? Nem írtam, hogy húslevesbe főzöm a grízgaluskát.

Ha valakinek mond valamit a név: becsináltleves. (Zöldborsó, zöldségek, csirkeaprólék, benne fél teáskanálnyi galuska beleszaggatva.)

2022. márc. 7. 14:42
 17/18 anonim ***** válasza:
1es vagyok. Majd ha kipróbáltad, meséld el, hogy sikerült! :) Amúgy én zöldséglevesbe szoktam rakni. Mi pl a húslevest el se tudjuk képzelni mással, csak cérnametéltel, szóval ezt tényleg embere válogatja,meg én is mindig annyit főzők, hogy pl ebédre + vacsira elég legyen.
2022. márc. 7. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 A kérdező kommentje:
Rendben, megírom! :)
2022. márc. 7. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!