Hogyan fözhetem puhára a grízgaluskát?
Figyelt kérdés
Kérlek írjatok tippeket, nekem még nem sikerūlt jó puhára fözni öket.2015. máj. 31. 09:45
1/5 anonim válasza:
A tojást felvered, teszel bele egy pici zsiradékot, sót, és annyi kanál grízt, ahány a tojás. Ha kell, még tehetsz bele egy kanállal. A grízhez tegyél egy kávéskanál sütőport. Keverd össze, és kifőzés előtt legalább 1 órát hagyd állni, hogy a gríz megdagadjon.
2/5 anonim válasza:
Én egy pici szódabikarbónát teszek bele / csak nagyon óvatosan!/.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket, vajat mindig is raktam bele, állni is hagytam egy órát! Ok a sütőpor jön ezután még hozzá, kellemes vasárnapot :-))
2015. máj. 31. 13:09
4/5 anonim válasza:
nekem úgy sikerül puhára, hogy amikor feljönnek a víz tetejére, lezárom alatta a tüzet, és egy kevés hideg vizet öntök rá. azonnal lefedem, és hagyom vagy 5-10 percet. a képződő gőzben kidegednek és puhák lesznek.
én nem teszek bele vajat.
5/5 anonim válasza:
Én úgy , hogy a beszaggatás után éppen csak gyöngyöző vízben főzöm, egy idő után egyet szétvágok és ha kell, még hagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!