Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bevált vajpuha, de nem szétmál...

Bevált vajpuha, de nem szétmálló grízgaluska tippek levesbetétnek? Tegnap csináltam, kőkemény lett.

Figyelt kérdés
Főztem a levesben legalább fél órát, mégis kemény lett. Sőt,minél tovább főztem, annál keményebb volt. Mi a titok?

2022. márc. 4. 17:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Én így szoktam: 1 tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, óvatosan hozzáforgatom a sárgáját, majd annyi búzadarát, hogy ne legyen túl lágy, de kőkemény se. Kiskanállal szoktam a levesbe szaggatni. Nekem a mamám mindig azt mondta, hogy mikor szaggatom bele, ne forrjon a leves, csak miután beleszaggattam és 5 perc elég neki.
2022. márc. 4. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg túl sok volt a grízt. Legközelebb lágyabbra készíts - kb. mint a tejfölös túró állaga -, és hagyd állni, mielőtt befőzöd. Kell egy kis rutin, hogy szét se essen, kemény se legyen, de nem ördögtől való munka, legközelebb jobban fog sikerülni :)
2022. márc. 4. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
64%

2tojás

20dkg búzadara

10dkg vaj

Pici só

Kanállal beleszaggatod a vízbe vagy levesbe kb 5perc fővés után lezárod,fedő alatt megpuhul kb 15 perc alatt

2022. márc. 4. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy tojáshoz annyi grízt teszek apránként adagolva, hogy normál galuskatészta állaga legyen (nem folyik, de nem is vágható), legalább fél órát pihentetem és csak utána szaggatom a lassan fövö levesbe vagy vízbe. Az állás során a gríz megszívja magát, ezért nem tud kemény maradni, és ez idö alatt az állaga is kanállal szaggatható, nem túl kemény és nem félfolyós.

Soha nem lett sem kemény, se nem esik szét. A füszerezésröl nem írtam, mert az egyéni, ki mit szeret bele.

2022. márc. 4. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem úgy lesz tuti mindig, hogy 3 felvert tojashoz teszek 8-9 evőkanál nem púpozott grizt. Fél óráig állni hagyom mielőtt megy a levesbe. Mindig tuti puha es finom!!
2022. márc. 4. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
5.vagyok. Pici sót szoktam tenni vele, de néha kimarad ami nem baj mert a levesbol átveszi az ízeket.
2022. márc. 4. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem a levesbe szaggatom, hanem külön főzöm ki.


Tojást grízt összekeverek kicsit hígabb nokedlitészta állagúra, bele só-bors-petrezselyem, 10 percet állni hagyom és beleszaggatom az éppen csak pötyögő vízbe.

2022. márc. 5. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
37%
Ha levesben akaja valaki kifözni, akkor kivesz másik edénybe belöle és abba szaggatja, nem az összesbe!
2022. márc. 5. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
37%
Én speciel mindig a levesbe szaggatom, sokkal ízletesebb. Sőt, benne is hagyom. Igen, egy idő múlva elszivja a leves levét, de épp ezért sok levet készítek.
2022. márc. 5. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
49%
Csak így hamar megromlik a leves a belefözött tésztától.
2022. márc. 5. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!