Hogy tudok úgy sütni az Air Fryer- ben, hogy ne legyen száraz az étel?
Vettünk egy Delimano Air Fryer fritőzt, első nekirugaszkodásra remek ötletnek tűnt. Az a baj, hogy előírás szerint használva iszonyat száraz lesz benne az étel. Főleg húsfélé, általában csirkemell, ami eleve száraz. De minden kemény, pl sültkrumpli stb.
Tudtok ötletet hogy kell ebben ehetőre sütni?
Köszönöm!
hátööö... az olajmentes sütési technológiának PONT az a lényege, hogy száraz (aka olajmentes) legyen benne az étel...
2 dolgot tudok javasolni:
1. Ha krumplit, édesburgonyát sütsz, előtte már felvágva egy kicsit főzd elő! Sós vízben, félpuhára szoktam főzni, utána már sokkal kevesebb ideig kell sütni, nem lesz olyan kemény.
2. Csirkét, halat, fasírtot én úgy sütök benne, hogy a rácskosár aljára teszek alufóliát, arra teszem a sütnivaló dolgot. Így részint könnyebb a kosarat tisztítani, részint a szaftja nem csöpög le, és szaftosabb marad az étel.
Az is lehet hogy túlsutod
De az air fryernek kb az a lenyege hogy szaraz legyen
ha natúr csirkemellet sütsz, SOKKAL egyszerűbb egy serpenyőben sütni, 1 mokkáskanálnyi olívaolajon. 2-2 perc mindkét oldala. Csak gondold végig, mit csinál a kütyüd... Fújja befelé a forró levegőt. Nyilván szárítja az amúgy is száraz húst!
Ha meg panírozottat sütnél, akkor is szájpadlásszaggatóra csinálja a panírt, mert annak a default sütési módja a bő olajban sütés.
Szuper ötlet, megpróbálom előfőzni, köszönöm a választ!
Jobbára csak pároltam és főztem eddig a cs. mellet, sajnos van valami defekt a szervezetemben, nem tudja megemészteni a zsiradékokat, beteg leszek, begyullad a hasnyálmirigyem.
Ezért is hagytam magam rábeszélni erre az eszközre.
Köszönöm a tanácsokat!
#14
Kicsit offolok, bocsáss meg!
Nekem is hasnyálmirigy gondom van és a patikában, recept nélkül kapható Dipankrint kapok be egy szemet (orvosom javaslatára) kérdéses kaják előtt, azóta semmi gondom.
Pedig puffadtam, tele lettem pattanásokkal, lepedékes lett a nyelvem, feszített a bordáim alatt a májam/epém, kifejezetten rosszul éreztem magam.
Ez 3 féle hasnyálmirigy enzimet tartalmaz, azon kívül teljesen ártalmatlan.
15-ös vagyok és ezt lehagytam:
"Hatékony a hasnyálmirigy elégtelen működése következtében fellépő emésztési zavarokban."
Nagyon szépen köszönöm, van itthon dipankrin. Volt egy hasnyálmirigy gyulladásom, a doki nekem is javasolta, illetve még azt is, hogy ne fogyasszak zsiradékot, ha tehetem, mert valami nem termelődik, valamelyik enzim, ami lebontja. Uhh, nagyon sok és összetett panaszom volt.
Vajat sem lehet, csak margarint. Teljesen át kellet gobdolnom a táplálkozásom. Borzasztó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!