Mi a különbség az olcsó és drága margarinok között, nyers felhasználás (kenyérre kenés) esetén? Az olcsó mitől olcsó?
Figyelt kérdés
Az árak a fél kilós margarinoknál kb. 180 HUF-nál kezdődnek, ami óriási különbség tekintve, hogy általában a többi (a nem olcsóak) 700+ HUF környékén értékesülnek. Főleg az érdekelne, hogy van-e valami, amit a 180 HUF-os (pl. Aldiban) "nem tud"? Ez esetleg egészségtelenebb, rosszabb ízű, egyéb?2021. dec. 11. 03:39
11/15 anonim válasza:
Pedig jól írja a 9-es! Nem az alapanyagokra érti, hanem a technológiai folyamatra!!!!
12/15 anonim válasza:
Nézd már meg youtubeon ezt a marha bonyolult technológiai folyamatot
13/15 anonim válasza:
Olcsó margarin: 20% zsír 80% víz
Drága margarin: 80% zsír 20% víz
A margarin soha nem készül hidrogénezéssel, ez egy óriási bullshit. Sőt, még transzsírok sincsenek benne.
Víz, olaj, só, emulgeálószer (lecitin) meg valami aroma van benne. Nem egy olyan óriási történet.
14/15 anonim válasza:
Manapság tudtommal nagyrészt pálmazsírból készül, nem hidrogénezéssel. Talán nem is kéne margarinnak hívni.
15/15 A kérdező kommentje:
14-es, legutóbb felkaptam néhányat az Aldiban, és megnézegettem. Amiket néztem, mindben volt pálmazsír, a "drágákban" is, de emelett még asszem, 3-4 egyéb növényi zsírfajta is.
2021. dec. 12. 00:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!