Mi a különbség az olcsó és drága margarinok között,
nyers felhasználás (kenyérre kenés) esetén? Az olcsó
mitől olcsó?
Figyelt kérdés
Az árak a fél kilós margarinoknál kb. 180 HUF-nál kezdődnek, ami óriási különbség tekintve, hogy általában a többi (a nem olcsóak) 700+ HUF környékén értékesülnek. Főleg az érdekelne, hogy van-e valami, amit a 180 HUF-os (pl. Aldiban) "nem tud"? Ez esetleg egészségtelenebb, rosszabb ízű, egyéb?
Tele van ártalmas vegyszerekkel, és az íze borzasztó az olcsónak. A drága sem egészséges meg az semjó, de egy fokkal kevésbé vacak, mint az olcsóbb.
2021. dec. 11. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
3/15 anonim válasza:
Olcsó, de tele rakják drága és teljesen felesleges ártalmas vegyszerekkel? Aham, kérlek mesélj még.
2021. dec. 11. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
4/15 anonim válasza:
Nagyrészt a víztartalmuk. Ami ilyen 200 Ft, az csaknem biztos, hogy nagyrészt, 60-80% víz, a maradék a növényi zsiradék tartalom. A drágábbaknál ez az arány többnyire fordított(van azért kivétel).
Nyilván, ha több a víz, akkor több emulgeálószer is kell, illetve több mesterséges aroma és színezék, hogy legyen valami íze és színe.
2021. dec. 11. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
5/15 anonim válasza:
Lehet venni préselt növényi olajat és vegyileg kiáztatottat.. Na az olcsóbb abból van és több benne a víz, ezért színezni, ízesíteni kell, hogy ne hányd ki. Egyik sem tesz jót. Én a közepes árkategóriát szoktam venni, de azt is kb. fél évente. Egyél sütött zsíros kenyeret, jobban jársz!
2021. dec. 11. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
6/15 anonim válasza:
Az árban nem csak az előállítási költség van benne, hanem a marketing költség, márka értéke stb. A drágább márkáért többet hajlandóak az emberek fizetni, mert automatikusan azt hiszik, hogy az jobb, egészségesebb, pszichológia. Persze az is igaz, amit a többiek mondanak.
2021. dec. 11. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
7/15 anonim válasza:
3-as: ki mondta, hogy a vegyszerek drágák????? Éppen hogy olcsóbb, mint normál alapanyagokat tenni bele.
2021. dec. 11. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
8/15 anonim válasza:
És abból a minimális alapanyagból, ami a margarin gyártáshoz kell, mégis melyiket helyettesítik vegyszerrel? Hm?
És melyik vegyszer az, ami olcsóbb, mint a természetes összetevő?
Ne írjunk már h.lyeségeket
2021. dec. 11. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
9/15 anonim válasza:
8-as: a szilárd margarin térhálósított folyékony olaj - ez a műanyagok előállításánál ismert folyamat.
(véleményem, mint az 5-é: szerintem is jobb a sima (liba)zsíros kenyér:)
2021. dec. 11. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
10/15 anonim válasza:
"ez a műanyagok előállításánál ismert folyamat"
Higy tudsz ekkora baromságot írni? :D de komolyan? Mi köze ennek a margarinhoz? Semmi.
Élelmiszerbiztonsági mérnök vagyok, első kis gólya azzal kezdi gyakszin, hogy margarint gyárt, annyira egyszerű folyamat.Akár youtubon is megnézhetnéd hogy készül, és akkor nem terjesztenéd a degradált elméleteidet
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!