Miért nem lett kocsonyás a csontlevesem?
Terápiás csontlevest akartam főzni. Egy marha velős csont és kb. egy kiló sertés húsos csont került bele.
Nyolc órán keresztül főztem a legkisebb lángon. Tudom hogy 24-36 óra lenne az ideális, de nem merek úgy aludni, hogy be van kapcsolva a gáztűzhely. Lehet, hogy ezért nem lett kocsonyás, vagy az alapanyagok nem jók?
A velöscsonban gyakorlatilag nincs zselatin, emellett az sem mindegy, mindezt mennyi vízben akartad fözni.
De sokkal egyszerübb, ha veszel zselatind és azt szeded, ugyanaz a hatása, ugyanazt tartalmazza, csak nincs mellé egy csomó hókuszpókusz.
10 literes fazékba kerültek a dolgok. Erre én is gondoltam, hogy túl sok a víz, de kellett a hely a zöldségeknek is.
Finomnak finom lett, sőt isteni.
Anyám csirkehús levese mindig kocsonyás, pedig max. 2 órát főzi.
Oké, nem akarok zselatint enni, ne haragudjatok. Szeretem a levest, és szeretném, ha az élvezet mellett hasznos is lenne. Emésztésjavitó hatása miatt szeretném fogyasztani, nem hinném, hogy a zselatin por erre hasznos lenne.
Amúgy meg ez itt a Konyhai praktikák rovat, nem hittem volna, hogy itt zselatin évesre fognak buzdítani. :D Mindenesetre a jószándékot értékelem.
Legközelebb tegyél bele csirkelábat (ha sertéslábat nem akarsz).
Ekkora mennyiséghez (10 liter) akár egy kilót is.
8-as vagyok
Bár őszintén szólva nem tudom miért nem lett kocsonyás a levesed, hiszen sima csontból szoktak enyvet főzni, tehát van benne valami zselésítőanyag,...de nem vagyok a tudora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!