Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti mit raktok egy sima csontle...

Ti mit raktok egy sima csontleves alaplébe?

Figyelt kérdés

2016. júl. 11. 12:23
 1/7 anonim ***** válasza:
59%

Leginkább csirke combcsontot. A combokat nekem legtöbbször ki kell csontozni, mert úgy szereti a család, viszont mindig megfőzöm alaplének, így nem vész kárba.

De pl, ha csülköt veszek, azt is kicsontozom, és a csontját megfőzöm alaplének. nálam mindig van ilyesmi, kis fél literes műa. flakonokban lefagyasztom, és, amikor kell csak előveszem, akár levesnek, de akár pörkölt felöntő lének is tökéletes.

A hentesnél szokott lenni un. pálcika csont (sertés ) 100 ft kilója, ha otthon éppen nincs csont, akkor ebből veszek csontlevesnek.

2016. júl. 11. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Az ízesítés érdekelne pl leveskocka hellyett
2016. júl. 11. 12:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Sárgarépa, fehérrépa, zellergumó, paprika, fokhagyma, vöröshagyma, petrezselyemzöld.

Só, egészbors, egy nagyon kevés kurkuma.

2016. júl. 11. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Koszonom!
2016. júl. 11. 12:43
 5/7 anonim ***** válasza:
76%

Csontnak csirkét sosem teszek bele, nincs íze. Marha vagy sertés csont megy bele.

Egy 6-8 literes fazéknyi mennyiségbe kell kb. 1,5 kilogramm zöldség összesen meg ugyanennyi kiló csont. Nálam ezek sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zellergumó, mehet zellerlevél is, egy fej vöröshagyma, egy fél zöldpaprika. Fűszerek közül sót, szemes borsot és szerecsendiót használok, esetleg sáfrányt, ha van.

2016. júl. 11. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Ahogy a húsnak van íze, a csontjának is van még csirke esetében is... Ha már adódik, nyilván nem dobom ki. Kutyám nincs...

Zöldségeket pedig ugyanazokat teszem bele, mint a húslevesbe, semmi ételízesítőt nem használok hozzá.

Az alaplé és a zöldségek/fűszerek összessége adja meg a végső ízt.

Egyébiránt hasonlóan, mint előttem írták. Héjas vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma sem marad ki.

2016. júl. 11. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
33%

Nekem nem sikerül jól a csirkecsontból a csontleves, gyenge vacak lesz mindig, ezért nem használom. Ha már leves, akkor legyen jó, az a pár száz forint, amibe némi fehér csont, húsos csont kerül nem ver s földhöz, megéri egy jó levesért. Csirkét húslevesbe sem veszek, nem jó a levese, gyenge.

Borsólevesbe viszont bele lehet főzni a csirkecsontot, abba többnyire csirkealkatrészeket szoktam tenni magam is.

2016. júl. 11. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!