Sertéspörköltet főzök. Melyik szakaszokban tegyek rá fedőt?
Figyelt kérdés
2021. márc. 26. 23:07
11/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!! - '9' -nek: Nagyon finom lett (a 7 dl ellenére....). Krumplifőzeléket készítettem hozzá (most először főztem életemben kr. főzit). A főzelékben olyan ízét érzek a húskockáknak, mintha marhalábszár/marhanyak lenne. Azt hiszem, sokszor fogok még ilyet főzni.
2021. márc. 28. 12:35
12/13 anonim válasza:
Én akkor teszem rá, amikor a hús kifehéredett, majd felöntöttem annyi vízzel, amennyi épphogy ellepi. Akkor fedő rá és kész. Néha meg kell kavargatni. Nekem a 70 dkg kockára vágott sertéscomb, vagy lapocka 45 perc alatt kész.
Zacskós alapot nem használok. Helyette használok zsirt, hagymát, pirospaprikát, sót, borsot és őrölt köményt. Plusz egy darabka paprika és paradicsom az íze miatt. Az alap csak műcucc.
13/13 anonim válasza:
#12
Ki említett itt rajtad kívül "zacskós alapot"?
Pörkölt alapról beszéltünk mindnyájan, ami annyira egyértelmű volt mindenkinek - rajtad kívül - hogy nem is kellett leírni!
De akkor a kedvedért leírom:
Alap/pörköltalap:
Zsiradék, hagyma, pirospaprika
(A vizedet meg tartogasd gulyásleveshez!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!