A befőttes üveg tetejére miért kell celofán, ha úgyis rácsavarják a tetejét?
10: pont ezt írtam én is az első hsz-ban.
Tényleg pár forintért lehet új fedőt kapni - kár egy rozsdás fedővel többszáz forintnyi lekvárt elrontani...
Már megbocsáss #11-es, de nem azt írtad mint a tizes. Lehet azt szeretted volna, de nem sikerült. A #10-es ugyanis leírja, hogy nemcsak ostoba lehet valaki, de smucig is. Aki megfontolás és értelmezés nélkül követi öreganyja hagyományait a XXI. században, az "csak" ostoba. De aki érti, hogy a fedőnek ab ovo légmentesen kell zárnia, de ő feszegette, vagy tizedjére használja újra és elvetemedett, vén ócska/gusztustalan rozsdaboglya az egész - de mégse akarja kilökni, az meg smucig. Nyilván van a kettő együtt, ez az ostoba smucig is.
Nyilván csak makulátlan és légmentesen záródó kupakot rakunk a befőttes üvegre.
És amit feszegettünk, vagy elszíneződött, vagy rozsdás vagy sérült, azt kidobjuk, és veszünk helyette 15 forintért másikat.
Normális esetben celofánt olyan üvegre raktak, amire NEM csavartak tetőt, hanem csak rákötötték/rágumizták a celofánt az üveg szájára.
Én azt szoktam tapasztalni, hogy folpackot tesznek az üveg teteje alá. Hogy ez miért butaság, azt #1 leírta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!