A befőttes üveg tetejére miért kell celofán, ha úgyis rácsavarják a tetejét?
Figyelt kérdés
2020. júl. 1. 21:03
1/13 anonim válasza:
Rossz berögződés. Ráadásul azzal elrontják a csavaris tető hermetikus záródását.
2/13 anonim válasza:
Én anyukámtól azt láttam hogy az olyan kupakoknál használt celofánt amik kicsit el voltak belül öregedve kopottasak voltak, esetleg pici korrodálódás. A kupak jól zárt de nem akarta hogy az a rész az üveg tartalmához érjen.
3/13 anonim válasza:
Fillérekért lehet kapni ilyen kupakokat. Én nem macerálnám celofánnal...
4/13 anonim válasza:
Ha már rozsdásodik, akkor a vékony gumiréteg rég elszáradt, azaz nem zár 100-osan.
5/13 anonim válasza:
Eredetileg a fólia es a fedő közé menne a tartósító .
6/13 anonim válasza:
5: az kb szenteltvíz hatású... :-)))
7/13 anonim válasza:
Soha nem tettünk rá. Szerintem felesleges.
8/13 anonim válasza:
nagymamåm is igy rakta el lekvårokat.
9/13 anonim válasza:
Nagyszüleink idejében elindult a "mindent IS csomagoljunk műanyagba" mánia, ami azóta is tart.
Állítólag jobban zár, szerintem speciel annyi hatása van mint egy ráolvasásnak.
10/13 anonim válasza:
Ostoba társadalmi berögződés. A sikeres befőzéshez csak két szabályt kell betartani: minden eszköz legyen tökéletesen tiszta, az üveg pedig zárjon teljesen légmentesen. Korábban feszegetett, deformálódott, rozsdás fedőket nem használunk. Szép dolog a spórolás, de nem mindenen érdemes takarékoskodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!