Mit csináljak, hogy ne legyen édes a répa és a borsó főzéskor?
Még nagyon kezdő vagyok, ami a főzést illeti. Párszor próbáltam levest, főzeléket csinálni, de nem merem újra, mert a répám mindig túl édes lesz, a borsó is sokszor. Mit csinálok rosszul?
Egyébként fagyasztott zöldségeket használok...
A borsó meg a répa eleve édes, ezen nem tudsz segíteni. HA erösebben füszerezed, sóval, borssal vagy amivel akarod, akkor kevésbé érzödik az édes íz.
Ha mégigy sem tetszik, akkor kerüld ezeket a zöldségeket.
Az édes a normális íze. Bár én túl édessel még nem találkoztam.
Fűszerezd és akkor azt talán majd jobban érzed. Szerintem mindkettőhöz nagyon megy a bors és a szerecsendió.
Sózd meg....
Amúgy én pont az édes ízük miatt szeretem őket.
Kérdező! Nem tudom, hány éves vagy, de régebben nem voltak a fagyasztott zöldborsók ennyire zsengék. Meg más fajtákat fagyasztottak. Volt az úgynevezett velőborsó. Na, az biztosan nem volt édes.:D
De én is úgy szoktam, ahogy itt többen is tanácsolták, sózd meg, és fűszerezd. Bár a magam részéről a zöldborsóhoz csak petrezselyemzöldet szeretek használni.
A répa meg...azzal tényleg nincs mit tenni, a főzelék mindenképp édes,(anyámé is az volt)a levesekbe meg óvatosan kell adagolni.
De azért azt tényleg nem szabad elfelejteni, hogy régen más fajtájú zöldségek voltak forgalomban, változott a termelés, és a föld minősége is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!