Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit csináljak, hogy ne legyen...

Mit csináljak, hogy ne legyen édes a répa és a borsó főzéskor?

Figyelt kérdés

Még nagyon kezdő vagyok, ami a főzést illeti. Párszor próbáltam levest, főzeléket csinálni, de nem merem újra, mert a répám mindig túl édes lesz, a borsó is sokszor. Mit csinálok rosszul?

Egyébként fagyasztott zöldségeket használok...


2020. júl. 1. 11:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A borsó meg a répa eleve édes, ezen nem tudsz segíteni. HA erösebben füszerezed, sóval, borssal vagy amivel akarod, akkor kevésbé érzödik az édes íz.

Ha mégigy sem tetszik, akkor kerüld ezeket a zöldségeket.

2020. júl. 1. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az édes a normális íze. Bár én túl édessel még nem találkoztam.

Fűszerezd és akkor azt talán majd jobban érzed. Szerintem mindkettőhöz nagyon megy a bors és a szerecsendió.

2020. júl. 1. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az édes zöldségekből nem tudod kivenni az édes ízt. Ne egyél ilyesmit, ha nem ízlik, vagy használj kevesebbet. Sárgarépa főzelék garantáltan édes lesz, de ha többféle zöldségből csinálod, akkor kevésbé; egy húsleves is tud édes lenni a túl sok répától.
2020. júl. 1. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Sózd meg....


Amúgy én pont az édes ízük miatt szeretem őket.

2020. júl. 1. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
81%
Szűrd le az első főzőlét.
2020. júl. 1. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és értem én, de valahogy anyukámé sosem volt édes! Igen, édeskés, de nem az a vadító édes mint az enyém. Sózom-borsozom, de nem igazán segít.
2020. júl. 2. 10:17
 7/8 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező! Nem tudom, hány éves vagy, de régebben nem voltak a fagyasztott zöldborsók ennyire zsengék. Meg más fajtákat fagyasztottak. Volt az úgynevezett velőborsó. Na, az biztosan nem volt édes.:D

De én is úgy szoktam, ahogy itt többen is tanácsolták, sózd meg, és fűszerezd. Bár a magam részéről a zöldborsóhoz csak petrezselyemzöldet szeretek használni.

A répa meg...azzal tényleg nincs mit tenni, a főzelék mindenképp édes,(anyámé is az volt)a levesekbe meg óvatosan kell adagolni.

De azért azt tényleg nem szabad elfelejteni, hogy régen más fajtájú zöldségek voltak forgalomban, változott a termelés, és a föld minősége is.

2020. júl. 9. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Elképzehető, gondolom nem ugyanaz a fagyasztott bolti, és az otthoni kerti :D De valahogy azért gondoltam ehető lesz, de nem igazán.
2020. júl. 10. 09:43

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!