Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljak finom borsó...

Hogyan csináljak finom borsó levest?

Figyelt kérdés
jó ötleteket várok
2014. márc. 27. 10:23
 1/6 anonim ***** válasza:
57%
Anyám mindig tett bele zsenge borsohejat, attól valami isteni volt..... Vajon atporitotta a hejakat, aztán a borsot is, ugy főzte.
2014. márc. 27. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk szoktak bele tenni csirkeaprólékot.

Először a csirkeaprólékot hídeg vízbe teszem, majd lassú tüzön kezdem elfőzni:amikor forr akkor lehabozom.

Közben elkészítem a zöldségféléket.( A zöldborsót kifejtem, megmosom. ha friss) A répát, a zöldséget, karalábét megtisztítom, megmosom, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágom, , a petrezselyemzöldet leöblítem és finomra vágom.Szoktam beletenni 2-3 gerezd fokhagymát .( a zöldségekkel együtt párolom meg)

A zöldségeket egy kis fazékban, fedő alatt addig párolom míg puha nem lesz, ezután a tűzről levéve belekeverem a pirospaprikát. Félreteszem...

Ha a csirkehús félfövésben van hozzáöntöm a megpárolt zöldségeket, megsózom és lassú tűzön az egészet puhára főzzük.

A tojásból a liszttel,pici sóval a szokásos módon nokedlit készítek, tojásokhoz annyi lisztet teszek, hogy kicsit hígabb nokedlit kapjak ,simára keverem, és kávéskanállal a levesbe szaggatom. Ha a nokedli puhára főtt,elkészült a leves.

Van aki rántással késziti. Ha rántással készitem akkor mindig fokhagymás rántást csinálok.

2014. márc. 27. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy csinálom ahogy a 2es válaszoló írta.

de nálunk van amikor kerül bele burgonya is.

mi nem nokedlivel hanem eper levél vagy lúdgége tésztával eszük.

2014. márc. 27. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Hátha tetszik.

Mentás borsókrémleves

hozzávalok

- étolaj

- 1,5 dl tejszín

- 8 mentalevél

- 1 burgonya

- 1 fehérrépa

- 1 sárgarépa

- 40 dkg zöldborsó

- 1 dl tejföl

A megtisztított, kockákra vágott zöldségeket a borsóval együtt egy kevés forró olajon megfuttatjuk, majd megsózzuk, felöntjük 1,2 l vízzel és puhára pároljuk. Amikor elkészült, beletesszük a mentaleveleket, és átpasszírozzuk vagy leturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, végül a levest még egyszer kiforraljuk. Egy-egy kanál tejföllel tálaljuk. Menta levélel diszitjük.

A mentát helyetesithed medvehagymával. Ha medvehagymát választod akkor egy fél csokor kell bele ,hogy érezni lehesen a medvehagyma ízét kicsit.

2014. márc. 27. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 SzarvasLászló ***** válasza:
100%

A recepteken kívül a legfontosabb a zsenge borsó.

Ha mirelitet veszel (már párszor megtapasztaltam) akkor inkább a drágább márkát választ. Ég és föld a különbség!

2014. márc. 27. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem ez a finom:

Egy répát lereszelek apró lyukú reszelőn, cukorral, olajjal karamellizálom, beleteszem a borsót, átforgatom, egy ek lisztet szórok rá, beleteszek egy répát és egy zöldséget (fehérrépát) felkarikázva, felöntöm vízzel, sózom, majd galuskát szaggatok bele, esetleg csigatésztával készül. A végén petrezselymet teszek bele. A végeredmény inkább édeskés, mint sós.

2014. márc. 27. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!