Borsó levest hogyan csináljam ha nem teszek bele húst?
ez az eredeti recept és nagyon finom:
Pici zsíron (olajon) nagyon apróra vágott vöröshagymát dinsztelj, abba forgasd át a karikára szelt répát-gyökeret és a borsót, majd kevés vízzel födő alatt párold puhára. Ha felengedted, sót, kevés őrölt borsot is szoktam, és az apróra vágott petrezselymet, majd aprószemű tésztát (szilvamag, vagy eperlevél) főzök bele. Édesanyám mindig csipetkét készített, azt főzte bele. (Ez a sós változat)
Édesen:
pici zsíron (olajon) a borsót és a zöldségeket födő alatt megpárolom, majd kevés liszttel megszórom, felengedem, bele az apróra vágott peterezselymet, pici sót és cukrot. Ha fellforrt, imádom!
én is a leszórásos módszerrel készítem. kevés zsíron kisfej hagymát párolok, ezeken előbb az aprított zöldségeket, majd a borsót is átpárolom. sózom, egy gerezd préselt fokhagymát nyomok rá. leszórom 1-2 főzőkanál liszttel egy kis pirospaprikával és, ha van csont,-vagy húslevem, azzal öntöm föl. ha nincs, akkor apránként hidegvízzel,hogy a lisztes cucc szépen elegyedjen vele.
ha felforrt csendesen és meg is főtt a zöldségféle,kézitarhonyát vagy, ha van időm csipetkét szaggatni, azt teszek bele.egy kicsi cukor is kerül bele, attól függően mennyire édes a borsó.de egy csöpp cukor mindenképpen kiemeli az ízeket.
tetejére frissen vágott petrezselyem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!