Mit csináljak, hogy a lefagyasztott borsó ne vegye át a mélyhűtő "szagát"?
Már hogyan venné át, és milyen szagot venne át?
Nálam minden külön-külön dupla zacsiban van a fagyóban, a főtt ételt pontosan lezárható, pattintó-fedelem műa dobozokban. Semmiből nem jön ki a szag, tehát nincs mélyhűtő szag. Így a borsó és semmi más nem fog átvenni semmi szagot.
Mosd ki rendszeresen a mélyhütöt, akkor nincs szaga. Még soha nem tapasztaltam, hogy a fagyasztóba betett akármi is szagot kapna a hütötöl.
A fagyasztott dolgokat (borsó ebben az esetben) meg rendes fagyasztásra való zacskóban fagyaszd le, ne mindenféle müanyag zacskóban, mert a nem megfelelö okozhat minöségvesztést. A zacskón nem érdemes spórolni, ha emiatt rossz lesz, amit eltettél, akkor nem éri meg.
Én is éreztem,(érezni véltem?) a házilag fagyasztott borsón a hűtőízt, akármilyen tiszta is a fagyasztó.
Aztán egyszer felokosítottak, (köszönöm Zoli bácsi!), hogy ha dupla zacsiban teszem el, majd felhasználáskor fagyosan leöblítem folyó vízzel a borsón képződött jeget/deresedést, nem lesz ez az íz.
Valóban így van.
Feleségem szerint csak mánia, de éreztem, no!
Igen, én is éreztem, akkor ezek után dupla zacsi! Köszönöm! :) :)
Ja és rendszeresen van mosva a hűtő, nincs rajta jegesedés sem!!
Nem a hűtőn van a jegesedés, hanem a zacskóba rakott borsón, Te!
Ezt mosd le!
En is erzem, nemcsak a borson, hanem barmin ami a fagyoban van. Van egy zsele-zacsko, ami jo hideg borogatasra, na az zacsko nelkul van a fagyoban es kifejezetten budos!
Ezentul bezacskozom azt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!