Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak, hogy a lefagyas...

Mit csináljak, hogy a lefagyasztott borsó ne vegye át a mélyhűtő "szagát"?

Figyelt kérdés
2012. jún. 13. 21:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Már hogyan venné át, és milyen szagot venne át?

Nálam minden külön-külön dupla zacsiban van a fagyóban, a főtt ételt pontosan lezárható, pattintó-fedelem műa dobozokban. Semmiből nem jön ki a szag, tehát nincs mélyhűtő szag. Így a borsó és semmi más nem fog átvenni semmi szagot.

2012. jún. 13. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
50%

Mosd ki rendszeresen a mélyhütöt, akkor nincs szaga. Még soha nem tapasztaltam, hogy a fagyasztóba betett akármi is szagot kapna a hütötöl.


A fagyasztott dolgokat (borsó ebben az esetben) meg rendes fagyasztásra való zacskóban fagyaszd le, ne mindenféle müanyag zacskóban, mert a nem megfelelö okozhat minöségvesztést. A zacskón nem érdemes spórolni, ha emiatt rossz lesz, amit eltettél, akkor nem éri meg.

2012. jún. 13. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim válasza:
35%
edd meg!
2012. jún. 13. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 doboszoli ***** válasza:

Én is éreztem,(érezni véltem?) a házilag fagyasztott borsón a hűtőízt, akármilyen tiszta is a fagyasztó.

Aztán egyszer felokosítottak, (köszönöm Zoli bácsi!), hogy ha dupla zacsiban teszem el, majd felhasználáskor fagyosan leöblítem folyó vízzel a borsón képződött jeget/deresedést, nem lesz ez az íz.

Valóban így van.

Feleségem szerint csak mánia, de éreztem, no!

2012. jún. 14. 04:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

Igen, én is éreztem, akkor ezek után dupla zacsi! Köszönöm! :) :)

Ja és rendszeresen van mosva a hűtő, nincs rajta jegesedés sem!!

2012. jún. 14. 06:29
 6/11 doboszoli ***** válasza:

Nem a hűtőn van a jegesedés, hanem a zacskóba rakott borsón, Te!

Ezt mosd le!

2012. jún. 14. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem kell lenézni a másikat, mert ő esetleg még nem úgy ért a dolgokhoz, Teee!!
2012. jún. 14. 21:49
 8/11 anonim ***** válasza:

En is erzem, nemcsak a borson, hanem barmin ami a fagyoban van. Van egy zsele-zacsko, ami jo hideg borogatasra, na az zacsko nelkul van a fagyoban es kifejezetten budos!

Ezentul bezacskozom azt is.

2012. jún. 14. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 doboszoli ***** válasza:
Ha "lenézésnek" hatott, elnézésed kérem, nem annak szántam.
2012. jún. 17. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
A borsót blansírozni kell fagyasztás előtt. Forró vizes fürdőből hideg vízbe rakod, aztán leszárítod és mehet a zacskóba. Ha nem blansírozod, akkor "hűtő szaga lesz" pontosabban megindul a csíraképződés a szemekben.
2012. jún. 19. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!