Mi történt miért kemény a borsó a főzelékben? Mit ronhatam el?
Figyelt kérdés
Meg pároltam a borsót 8-10 szemet megkostoltam és puha volt . berántottam .Amikor kész lett ettem 1 tányéral és több mint fele kemény a másik meg már túl puha :::2012. febr. 20. 19:08
1/3 anonim válasza:
Főzelékhez nem párolni kell a borsót hanem főzni!Lehet hogy nem egyforma fajtát csomagoltak egybe.
2/3 anonim válasza:
Párolni inkább csak a tuti zsenge borsót szoktuk, ami nyersen se túl kemény. Jobb íze van párolva, ezért megéri így csinálni.
De ha keményebb, vagy öregebb már a borsó, érdemesebb főzni. Vagy párolás után megfőzni egy kicsit. Ha fedő nélkül pároltad, akkor az nem is olyan egyenletes, mint ha főzted volna, így előfordul, hogy az egyik már felpuhult, a másik még kemény.
3/3 anonim válasza:
biztos többféle volt benne :S
Én mindig lidlis mirelit zsenge borsót veszek és pár kanál olajon párolom, szuper finom és hamar megpuhul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!