Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak, hogy a lefagyas...

Mit csináljak, hogy a lefagyasztott borsó ne vegye át a mélyhűtő "szagát"?

Figyelt kérdés
2012. jún. 13. 21:36
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Utolsó: EZT magyarázd már el?!?!?


"Ha nem blansírozod, akkor "hűtő szaga lesz" pontosabban megindul a csíraképződés a szemekben."


A hütöszag a meg rendesen tisztán tartott hütötöl lesz.

A megfagyott borsó ezenkivül NEM tud csirázni, ugyanis a csiraképzödés csak 10 fok felett képes elindulni.


Több, mint 30 éve fagyasztok le borsót (is) blansirozás nélkül, sem hütöszaga nem volt soha, se nem kezdett csirázni.

Nemcsak én gondolom igy, ugyanis több vendégem megjegyezte, hogy honnan veszem télen a borsót, hogy olyan az ize, mintha akkor szedtem volna. (Nem udvariasságból mondják, mert ha nem lett volna jó, akkor nem hozzák szóba.) Azóta ök is igy fagyasztják és sokkal finomabb.

2012. jún. 19. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!