Panírozáskor kidobjátok ti is a megmaradó prézlit és
lisztet?
Figyelt kérdés
Egy másik kérdés kapcsán merült fel bennem, hogy más is azonnal kidobja e. Aki feltette a kérdést valami konyhai papíron paníroz, utána elmossa, és a maradék lisztet prézlit visszateszi a többihez. Mivel én is kb így csinálom meglepett, hogy lehordták mindennek emiatt is, meg más miatt is. Itt a kérdés:
Én is mindig összekeverem a maradék tojást és lisztet (nem prézlivel). Puffancsnak hívják a gyerekeim, mert jó nagyra felfújódik. Utoljára szoktam kisütni, a hús után. Meg is eszik egyből. Pár darabról van szó. Én sem pocsékolok és nem is teszem vissza. Azt a kevés zsemlemorzsát, ami a tálkában marad, elkárolom. Ha van tapasztalatod, tudni fogod, hogy mennyi kell egy-egy panírozáshoz. Senkire nem tartozik, gondolom, senkit nem érdekel, de így utolsó mondatként megjegyzem: nem tehetek róla, de én például úúútálok panírozni.:)
2020. máj. 19. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
12/18 anonim válasza:
Ha megmaradt valamennyi, akkor a lisztet és a tojást összekeverjük és néha kisütjük. Mi ezt Pampuskának hívjuk. De általában a lisztet és a zsemlemorzsát mindig vissza szitáljuk a többihez ami fent maradt a szitán azt kidobjuk. A nagymamáim, az édesanyám és én is mindig így csinálom. Még soha nem lett belőle semmi baj és a liszt, zsemlemorzsa sem romlott meg.
2020. máj. 19. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
13/18 anonim válasza:
Az egy dolog, hogy mi van abban a kérdésben a kérdezővel.
Ez a kérdés anélkül is megállja a helyét. Szóval értelmetlen.
2020. máj. 19. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
14/18 anonim válasza:
nálunk van külön zárható doboz a panírozós lisztnek és egy a zsemlemorzsának, ebbe töltünk, ami benne marad panírozás után azt nyílván nem öntjük vissza a tiszta liszthez...ha marad tojás is akkor ahhoz keverünk kisütjük, a maradék zsemlemorzsát visszaszitáljuk ebbe a dobozba, így nincs pazarlás, a dobozba több panírozó fér jól meg lehet forgatni a húst
2020. máj. 20. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
15/18 anonim válasza:
Én is össze szoktam keverni a maradékot, kis fűszerrel némi hagymával vagy más apróra vágott zöldséggel kisütöm.
2020. máj. 23. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
16/18 anonim válasza:
Soha nem hallottam még olyat, aki visszaönti a tisztához. Azt se tudtam, hogy ez ilyen elterjedt jelenség. Marhára kiábrándító, hogy mindenki teszi magát a szakácstudományára, aztán higiénia meg nulla.
2020. máj. 23. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
17/18 anonim válasza:
nem . A megmaradt tojast es prezlit ossze keverem csomomentesre es megsutom . Vissza onteni nem higienikus es gusztustalan is.
2020. máj. 25. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
18/18 anonim válasza:
Két normális módszer van: VAGY megsütni összekeverve a maradékokat, VAGY kidobni.
Még az is igencsak megkérdöjelezendö, aki hetekig örizgeti a maradékot a következö rántotthúshoz - ugyanis a külön dobozban tárolt lisztben/prézliben is szaporodhatnak különbözö fertözö dolgok, és igen komolyan meg lehet töle betegedni. Ha eddig nem történt meg, az szerencse, de szerintem nem éri meg kockáztatni egy szalmonellafertözést. De egy fokkal még mindig jobb, mint visszaönteni a többi közé.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!