Mennyire számít hétköznapinak a vízforralóban főzés és mit főztök benne és mit nem?
Az én kérdésem a minimalizmus filozófiájából származik, hogy minek annyi mindenféle, nem a kollégiumi létből, bár sokszor az jut eszembe a nincstelen helyzetemből is ;) , de ráadásul nem is én, hanem egy barátom kezdett el vízforralóban főzni rizst, lencsét, én is főztem borsót és amennyire engem meglepett ez elsőre, rájöttem, hogy mennyire praktikus és azóta vadászom a mit lehet főzni benne infókat.
Saját tapasztalatom és az ő tapasztalata szerint is olyat ne, ami letapad, leragad, amit ő pl. a krumplira mondott meg a hajdinára, nálam meg a köles égett-tapadt le nem is kicsit, aztán olvasgattam itt kicsit és persze, tojást meg virslit meg bort lehet vízforralóban is főzni, de mi mást még?
Zöldségeket? Milyen zöldségeket?
Borsót pl. főztem benne, az problémamentes volt, azt hiszem, mirelitből, a batáta a csicseriborsó, az is problémamentesnek kéne lennie.
Nincs tűzhely a lakásomban, illetve problémás, pláne, hogy a gázért fizetnem kell, az áramért meg nem... ;)
Lépjünk túl azon, hogy nahát, az nem arra való és micsoda hülyeség vízforralóban főzni.
Hozzáteszem, hogy fém vízforralóm van szerencsére, ami meg tényleg olyan, mint egy lábas, nem is főzöm bele a műanyagot, jó nagy, úgyhogy kényelmesen belefér a kezem is tisztításhoz, ahogy lekaparásztam az odaégett kölest is, rendszeresen vízkötelenítem, szóval persze, hogy meglepő a kérdésem, bár tán nem is annyira, ha netán tényleg népszerű mások között is, de az is érdekel, hogy ki mit főzött már benne sikerrel. :)
Előre is köszönöm a hasznos, mert értelmes válaszokat! ;) :)
29-es, attól, hogy szerencséd volt, még nem azt jelenti, hogy helyesen is teszed :) Ha neked van gusztusod meginni úgy a teát akkor ohajrá. Nem volt olyan tea, amin ne tenyészett volna ki vmi, pedig elég sokat megvizsgáltunk :) Lehet, hogy úgy írja a dobozán, hogy úgy kell megcsinálni, de nem úgy a célszerű.
S attól, hogy idefirkálsz h.lyesegeket, nem.lesz igazad
#27 attól függ, hogy mit főzök, és hogy az mikor van kész, mikor elég puha... Inkább 2-3 alkalom szokott lenni...
A villanyrezsó ajánlóknak meg végül is igaza van, nincs vitaalapom, ami max. annyi lett volna, hogy nem szeretek lábast mosogatni, de végül is a vízforralót is pont ugyanúgy mosom el, ergo ugyanott vagyok... :) Amúgy gázon főzés-párti vagyok, ezért is van kemping gázplatnim, ami meg kültéri, tehát ezért problémás.
Az külön érdekes, hogy micsoda mellékvágányú beszélgetés alakult ki itt, amelyet az elején még félig hasznosnak jelöltem, miközben a kérdésem szempontjából egyik sem volt számomra hasznos, aztán egy ideje teljesen elengedtem a kérdésemhez nem tartozó témájúak értékelését, ám most már úgy érzem, hogy mediátorként vagy óvodapedagósként kell közbelépnem, hogy először is az ítélkezést és egymás minősítését (pl. te ilyen meg olyan vagy...) mindenképp praktikus kihagyni a kommunikációból, ahogy a másik provokálását is (pl. #33...), meg sem próbáltam felfogni, hogy min megy a vita és kinek van igaza és ki van rendben és ki nincs, mert nem áll szándékomban bírói szerepet betölteni itt (azaz én nem ítélkezem - már ez az egész felfele meg lefele mutató ujjak nyomkodása is egy ítélkezős játék amúgy...), hanem mindenki jövőbeli kommunikációjára nézve ajánlom eme irányelvek betartását mind az itteni névtelen, mind minden más kommunikáció során, értelemszerűen velem is, de mindenki mással is, az emberi hangnem és a jobb világ érdekében. ;) Ugye? Köszi. <3 Ahogy minden normális tartalmú és hangnemű választ is nekem, tényleg, ezeket mind hasznosnak jelöltem értelemszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!