Mennyire számít hétköznapinak a vízforralóban főzés és mit főztök benne és mit nem?
Az én kérdésem a minimalizmus filozófiájából származik, hogy minek annyi mindenféle, nem a kollégiumi létből, bár sokszor az jut eszembe a nincstelen helyzetemből is ;) , de ráadásul nem is én, hanem egy barátom kezdett el vízforralóban főzni rizst, lencsét, én is főztem borsót és amennyire engem meglepett ez elsőre, rájöttem, hogy mennyire praktikus és azóta vadászom a mit lehet főzni benne infókat.
Saját tapasztalatom és az ő tapasztalata szerint is olyat ne, ami letapad, leragad, amit ő pl. a krumplira mondott meg a hajdinára, nálam meg a köles égett-tapadt le nem is kicsit, aztán olvasgattam itt kicsit és persze, tojást meg virslit meg bort lehet vízforralóban is főzni, de mi mást még?
Zöldségeket? Milyen zöldségeket?
Borsót pl. főztem benne, az problémamentes volt, azt hiszem, mirelitből, a batáta a csicseriborsó, az is problémamentesnek kéne lennie.
Nincs tűzhely a lakásomban, illetve problémás, pláne, hogy a gázért fizetnem kell, az áramért meg nem... ;)
Lépjünk túl azon, hogy nahát, az nem arra való és micsoda hülyeség vízforralóban főzni.
Hozzáteszem, hogy fém vízforralóm van szerencsére, ami meg tényleg olyan, mint egy lábas, nem is főzöm bele a műanyagot, jó nagy, úgyhogy kényelmesen belefér a kezem is tisztításhoz, ahogy lekaparásztam az odaégett kölest is, rendszeresen vízkötelenítem, szóval persze, hogy meglepő a kérdésem, bár tán nem is annyira, ha netán tényleg népszerű mások között is, de az is érdekel, hogy ki mit főzött már benne sikerrel. :)
Előre is köszönöm a hasznos, mert értelmes válaszokat! ;) :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
#5: attól, hogy neked nem jutott eszedbe, attól még nem biztos, hogy rossz ötlet, ugye... :)
A nem fő meg annyi idő alatt problémára meg elég egyszerű a megoldás: újraforralás. A borsóval is így tettem. Mondjuk nem mondom, hogy nem árt hozzá némi ritmusérzék is ;) , hiszen azonnal forrás után még meleg belül és nem is forral újra, ergo ki kell kicsit hűlnie, hogy újra forraljon, de ez nem probléma.
#6: Nem tudom, milyen hézagokra gondolsz, az én vízforralóm alja egyben platni, azaz nem látszik a fűtőszál, de persze az oldalához illesztésnél tényleg van némi rés, de szerintem az nem több, mint más edényeknél ilyen csücskökkel: erre van az üvegmosó kefesorozatom legkisebb darabja amúgy... Egyébként meg borsó vagy kockákra vágott batáta esetén, brokkolinál meg ilyesmi darabos ételeknél nem tudom, hogy miféle ételmaradék lenne benne...
#7 Miért csapna meg az áram...???!!! Miért kell rögtön ítélkezni...???!!! Az ítélkezést hagyd meg a bíróságra vagy a túlvilág vezetőire, avagy ne ítélj, hogy ne ítéltessél! Attól még, hogy te úgy élsz, ahogy élsz, az nem jelenti azt, hogy az az egyetlen lehetséges út. Nyisd ki a tudatod, gondolkozz a dobozon kívül, ahogy az angol mondás tartja, kreativitás, széles látókör szemben a beszűkülttel, hm...? ;)
#8: oké, lehet, nem ez a lényeg, de kösz a javítást. Gondolom, túl nagy különbség ebből a szempontból nincs a kettő között, közeli rokonok végtére is... ;)
#9: Neked is: Attól, hogy neked nem jutott eszedbe, még nem jelenti azt, hogy kapásból hülyeség. Ki lehet mosni pont ugyanúgy, arra figyelemmel, hogy az elektromos talpazattal találkozó részét ne érje víz, az annyi időre meg már írtam fentebb is, hogy lehet ám újra meg újra forralni is. Minimális méretű lakásban lakom konyha nélkül, a kültéri kemping gázplatnim veszélyesebb szerintem, mint vízforralóban főzni. Gratulálok az új konyhádhoz, légy benne boldog, tényleg, őszintén, de talán elképzelhetnéd, hogy nem mindenkinek adatik meg az álompalota álomkonyhával... Empátia, kreativitás, nyitottság, lazaság és humor ;) hasznos tulajdonságok az élet minden területén. Ugyanakkor a kérdésemet komoly szándék vezérelte, szóval komolyan gondolom.
Örülök, hogy közben itt a további válaszolók elvitték a témát más irányba, engem nem zavar ;) , csak nyugodtan, nem mintha a kérdésemhez hasznosak lennének, maradjunk annyiban, hogy félig hasznosak... ;)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Szerintem rajtad kívül kábé senkinek nem jutott eszébe vízforralóban főzni.. Gondolom szívesen ringatod magad abba a hitbe, hogy ez milyen "kreatív" gondolkodás, én ezt másnak nevezném, de ebbe most ne menjünk bele.. :P
Ami a kérdést illeti, kuszkusz készítéséhez jó lehet egy vízforraló, lényegében a felforralt vizet kell használni hozzá, vagyis nem kell beleönteni az alapanyagot, de azért ehhez is minimum 1 db lábas kellene, kérdés, a vízforralón kívül van-e főzés céljára használható bármilyen edény a háztartásban.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A 8-as vagyok, és meg egy OFF: a kétféle édesburgonya nem rokon, nemhogy közetliek lennének!
A csicsóka a napraforgó rokonságába tartozik
A batáta pedig a szulákfélékhez, így a hajnalkák rokonsága:
Ugyan nem lényeges a kérdésed szempontjából, de legalább akkora a különbség, mint a csicseriborsóhoz hasonlítva!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
12!
Húshőmérőm epp nincs, én annak nem látom értelmét.
A vizet pedig nem kell mindig forralni. Pl fehér vagy zöld teához nem is szabad. De pl a 40 fok nekem tökéletes a csepegtetős kávéhoz. Elelmiszerbiztonsagi mernokkent meg csak tisztaban vagy vele, hogy a magyarországi csapvíz forralás nélkül is fogyasztható. 😉
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ilyen:
Cold brew hivatalosan. Van amikor úgy csinálom, ahogy "kell" , tehát hideg víz és egész éjjel ázik, de sokszor készül 40 fokos vízzel, akkor csak pár percig áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!