Száraztésztából (főzés előtti állapotban) szerintetek kb hány gramm számít egy normális emberi adagnak?
Mi az a normális emberi adag?
Egy 40 kg-os titkárnőnek, vagy egy kubikosnak?
Átlagba nézve az 1 kg-os tészták némelyikére rá van írva, hogy 4-5 főnek, ez azt jelenti, hogy 20-25 dkg, étvágytól függően.
3-as vagyok és bocsánat, bocsánat, bocsánat!
Félkilós tésztát akartam írni, így 10-12 dkg.
Sokféle ember van. A tipikus adagokról már írtak, de nekem a szemem se rebben, ha valaki fél kiló tésztát eszik meg egyszerre, mert az a napi egyetlen nagy étkezésének a gerince...
Azért 10 dkg sokunknak elég tésztából, az csinos adag, de van, aki még kevesebbet eszik. Szerintem az kifejezetten normális, de ugye, éttermekben is vannak pici és nagy adagok is, nincs egyetlen fixebb méretű emberi adag.
S nem mindegy, hogy mivel eszi az ember s van-e előtte, utána más. Ha a főétkezés valami zsírszegény kis cukkinis spagettiből áll, akkor egy normál embernek több kell, mintha jó zsíros, extra tojássárgájákkal felturbózott tojáspörkölttel nyomná tele gazdagon a leves és a desszert között, mint én szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!