Ha egy teljesen lezárt fém dobozba valamilyen ételt teszünk, és a dobozt forrásban lévő vízbe rakjuk, akkor az sütésnek vagy főzésnek számít?
A főzés egy olyan konyhatechnológiai hőközlési művelet, melynek során az előkészített nyersanyagot valamilyen folyadékban (víz, tej, csontlé, húslé, bor stb.) vagy gőzben forráspontig hevített folyadékban, hosszan tartó hő hatásának tesszük ki, mely folyamat a nyersanyagok puhulását eredményezi.
A sütés ezzel szemben zsiradékkal, olajjal történik serpenyőben vagy sütőben történik.
Ha hosszabb ideig tartod a forrásban lévő vízben, egyértelműen főzés (lásd: 1-es válaszoló). Hasonló, mintha kuktában főznél. De:
1. A lezárt fémdoboz egy idő után szétrobbanhat.
2. Amikor kiveszed a vízből, csak némi hűlés után óvatosan -lassan kieresztve a nyomást- érdemes kinyitni.
"1. A lezárt fémdoboz egy idő után szétrobbanhat."
Dehogy robbanhat - ezt nevezik máshol konzervnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!