Mennyire nehéz marcipán figurákat készíteni? Ti szoktatok? Kell hozzá valamilyen speciális eszköz?
Olyanra gondolok, mint pl. a haboknál a kinyomózsák, a marcipánhoz is szoktak használni valamit?
Nagy gondban vagyok első ránézésre. A kisfiam születésnapi tortáját díszíteném, mert nálunk ilyet nem vállal a cukrászda, max. rátesznek egy olyan figurát, amit bezacskózva is lehet sok helyen kapni. Addig elkészítik, hogy be lesz vonva marcipánnal sima felületűre a torta. Elbuszozni nem akarok a legközelebbi nagyvárosba tortát venni, mert még az is relatíve baromi messze van, és nem tudom mennyire tenne neki jót a fűtött buszon való zötyögés. :) Egyébként versenyautókat vagy repülőt kellene csinálnom, ezek a kedvencei.
Attól függ, hogy milyen repülőre és autóra gondoltál.
A "zacskózott" verziót felülmúlni, azért nem is olyan egyszerű egy gyakorlatlan kéznek, szóval nem biztos, hogy megéri vele szórakozni.
Kb biztos, hogy van "bezacskozott: versenyautó és repülő marcipán figura.
Ha azh ember jkol gyurmazik, simán osszedobja egy perc alatt, ha nem megy neki, akkorát életben nem lesz olyan -formája, mint kellene. Léteznek sutikiszuro formák, ott is biztosan van mindkettő, az egyszerűbb, mint formázni
Én megkérnék egy ügyeskezű barátot/ városi cukrászdát, hogy a figurákat készítse el. Gondolom te is láttál már "amatőr tortákat", amik eléggé félrecsúsztak. :)
Persze előtte megpróbálhatsz csinálni, de ez is egy megoldás lehet, ha nem megy. :)
Köszi mindenkinek! A zacskózott verzióval csak annyi a "bajom", hogy picik. Egyébként nem állt szándékomban leszólni ezeket a figurákat. :)
A kézügyességem elég jó, megpróbálok farigcsálni valamit, legfeljebb lesz egy B terv is. :) A cukiban pont azért nem vállaltak ilyet, mert a csajszi is csak olyan nyomit tudna csinálni, mint amire hivatkozott az egyik válaszoló. :-D Olyat tuti én is tudok. :-D
Ez nem tűnik nehéznek, szerintem külön eszközöket sem kell venni hozzá.
A marcipán szinezéséhez viszont zselés ételfesték kell, mert a folyékony nagyon felpuhítja, de ha ügyes vagy ételfestékkel meg is festheted pl.az ablakokat.
A lényeget elfelejtettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!