Ennétek füstölt tarját főzés nélkül? Ez ugye nyers húsnak számít?
Nem ennék. Főzd meg, én sem eszem a nyers füstölt parasztsonkából, akárhogy szeretem. Holnap megfőzzük, utána én is ehetek belőle. Sem most, sem a korábbi terhességeimnél nem tettem, ahogy se szalámit, se füstölt kolbászt hidegen. (Melegszendvicsen, rántottában, rakott krumpliban stb. persze simán) Én is utálom, hogy ennyi mindenre figyelni kell, de nekem az a tapasztalatom, hogy úgyse enném meg nyugodtan, jó szívvel, jó étvággyal, amiről tudom, hogy nem ajánlott.
7+1 hkm
Köszönöm a válaszokat!
Toxoplazmán átestem elvileg szűrés alapján, de nem a liszterózis miatt veszélyes a nyers hús?
A liszterozis miatt veszelyes , a toxoplazmanak semmi koze a nyers hushoz.
A liszterozis halva szuletest, vetelest, fogyatekossagot okoz. Eszembe nem jutott kockaztatni.
Fustolt kolbaszt sem lehet akkor?
Regen mit ehettek mikor nem volt bolti szalami?
Mert ugye a bolti szalamikat se egyuk mert mu ...
Akkor vajas kenyeren eljunk 9 honapig??
Jah vajat se,mert annal meg egeszsegesebb ha megeszed a dobozat mint ami benne van :(
Mai vilagba minden karos sajna,mu zoldseg/gyumi...fujatott kenyerek...
A fustolt is nyers. De, ettek regen is, es sosem derult ki, hogy mitol volt a veteles. Vagg mitol lett fogyatekos a gyerek. Nekem pl altalanos iskolaban ket ertelmi fogyatekos osztalytarsam is volt.
Ez az ami mar nem derul ki, mitol.
Kulfoldon egyebkent szurnek liszterozisra, Magyarorszagon nem.
Nyers hustol is el lehet kapni a toxoplazmozist! Es igen, liszteriozis is lehet a kovetkezmenye, amit, elnezest, de elfelejtettem leirni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!