Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ennétek füstölt tarját főzés...

Ennétek füstölt tarját főzés nélkül? Ez ugye nyers húsnak számít?

Figyelt kérdés
28 hetes kismama vagyok. A férjemmel mindketten imádjuk, munkahely által kaptuk csomagban, én gondoltam gyorsan megfőzöm nehogy kísértésbe essek, a férjem szerint meg túlaggódom. Emiatt kérdezlek titeket, tényleg túlaggódom-e, vagy igazam van?
2017. ápr. 14. 13:36
 1/10 A kérdező kommentje:
Bocsi, füstölt karajra gondoltam, bár szerintem ez most mindegy.
2017. ápr. 14. 13:38
 2/10 anonim ***** válasza:
27%

Nem ennék. Főzd meg, én sem eszem a nyers füstölt parasztsonkából, akárhogy szeretem. Holnap megfőzzük, utána én is ehetek belőle. Sem most, sem a korábbi terhességeimnél nem tettem, ahogy se szalámit, se füstölt kolbászt hidegen. (Melegszendvicsen, rántottában, rakott krumpliban stb. persze simán) Én is utálom, hogy ennyi mindenre figyelni kell, de nekem az a tapasztalatom, hogy úgyse enném meg nyugodtan, jó szívvel, jó étvággyal, amiről tudom, hogy nem ajánlott.

7+1 hkm

2017. ápr. 14. 14:11
 3/10 anonim ***** válasza:
36%
Nos, en mindent megettem nyugodt szivvel ami jol esett, nem valogattam, hogy nyers vagy fott... Utolag hallottam en is, hogy nem jo nyers hust enni, de csak a toxoplazma miatt, amit meg a macska uruleke is terjeszt. Mar meg kellett volna csinaljak a vizsgalatot a toxoplazmara, ha egyszer elkaptad akkor tobbet nem fertoz, ha meg nem kaptad el akkor jobb ovatosabbnak lenni. De szerintem nem kell ennyire ragorcsolni mindenre. Annyi mindent irnak, hogy ilyen alapon csak sajat kertben termesztett repan elhetnenk meg.
2017. ápr. 14. 15:03
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Toxoplazmán átestem elvileg szűrés alapján, de nem a liszterózis miatt veszélyes a nyers hús?

2017. ápr. 14. 15:10
 5/10 anonim ***** válasza:
46%
En megfoznem :-) Ugyis finom.
2017. ápr. 14. 15:58
 6/10 anonim ***** válasza:
22%
Tök jó, hogy az van felpontozva, aki szerint a nyers hús a toxoplazma miatt veszélyes és egye a kismama nyugodtan kétpofára... Gratulálok, idióták! 👏👏👏👏👏
2017. ápr. 14. 17:44
 7/10 anonim ***** válasza:
64%

A liszterozis miatt veszelyes , a toxoplazmanak semmi koze a nyers hushoz.

A liszterozis halva szuletest, vetelest, fogyatekossagot okoz. Eszembe nem jutott kockaztatni.

2017. ápr. 15. 00:50
 8/10 anonim ***** válasza:
41%

Fustolt kolbaszt sem lehet akkor?

Regen mit ehettek mikor nem volt bolti szalami?

Mert ugye a bolti szalamikat se egyuk mert mu ...

Akkor vajas kenyeren eljunk 9 honapig??

Jah vajat se,mert annal meg egeszsegesebb ha megeszed a dobozat mint ami benne van :(

Mai vilagba minden karos sajna,mu zoldseg/gyumi...fujatott kenyerek...

2017. ápr. 15. 07:35
 9/10 anonim ***** válasza:
23%

A fustolt is nyers. De, ettek regen is, es sosem derult ki, hogy mitol volt a veteles. Vagg mitol lett fogyatekos a gyerek. Nekem pl altalanos iskolaban ket ertelmi fogyatekos osztalytarsam is volt.

Ez az ami mar nem derul ki, mitol.

Kulfoldon egyebkent szurnek liszterozisra, Magyarorszagon nem.

2017. ápr. 15. 08:01
 10/10 anonim ***** válasza:

[link]

Nyers hustol is el lehet kapni a toxoplazmozist! Es igen, liszteriozis is lehet a kovetkezmenye, amit, elnezest, de elfelejtettem leirni.

2017. ápr. 15. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!