Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Zabot mivel egyem, hogy finom...

Zabot mivel egyem, hogy finom legyen?

Figyelt kérdés

Lehet rossz kategóriába írom a kérdést.

Viszont vízzel nem nyűgözött le az íze.

Szeretném kicsit feldobni, szívesen hallgatok bevált praktikákat és ötleteket is, hogy mivel egyem és hogy milyen mennyiségben.

2020. febr. 20. 19:57
1 2
 1/16 anonim válasza:
19%
Fehérjepor.
2020. febr. 20. 20:09
 2/16 anonim ***** válasza:
84%

A lidlben szoktam venni fagyasztott áfonyát és meggyet.

A hűtőben kiolvad, aztán reggelente azt teszek a zabpelyhembe. Méz is jó rá.

Akár önthetsz mellé bármilyen fajta müzlit.

Tej - kakaóporral sem rossz szerintem.

Rengeteg fajta lehetőség van, csak találd ki melyik neked a legjobb.

2020. febr. 20. 20:11
 3/16 anonim ***** válasza:
28%

Tejjel, pudinggal. Én szoktam reggelire, ebédre zabkását is készíteni. 1 liter tejhez nem kell más csak zabpehely és édesíteni tetszés szerint. Hogy mennyi zabpelyhet szoktam használni azt így nem tudom megmondani most, de guglizz.

Amúgy én szoktam tejfölel, salátával, paradicsommal, rukkolával, bazsalikommal is készíteni, de van hogy tejföl, paradicsomszósz elegyítve a zabpehellyel bár régen zabkorpával készítettem. Sőt volt hogy fokhagymát is használtam hozzá.

Pl. Tojcsi rántottához is szoktam tenni gazdagon pl. paradicsommal, szalonnával, salátával és stb.

2020. febr. 20. 20:50
 4/16 anonim ***** válasza:
72%
Ja és gyümölccsel is szoktam zabkását készíteni.
2020. febr. 20. 20:51
 5/16 anonim válasza:
72%
Ha nem fogyokúra miatt csinálod akkor itt van az én receptem.fel forralok 1 liter tejet közepes/alacsony lángon,aztán hozzá teszem a zabbot,fél kilót.Várok egy olyan 1-2 percet(végig ott kell lenni,kavargatni.)Utána olyan 4-5 evő kanál cukrot teszek hozzá.Aztán tovább kavargatom ameddig nem lesz egy krémesebb állaga.Én magába így szeretem.Bár én sósan is próbaltam és úgy se rossz.(Ahhoz nem raktam cukrot csak pici sót.)A felső recept nem olyan édes amúgy.Ó és fahéjasan is jó.
2020. febr. 20. 21:01
 6/16 anonim ***** válasza:
73%
Én felöntöm annyi vízzel (vagy tej+vízzel vagy növényi tejjel pl vaníliás rizstejjel) amennyi ellepi, kb 2 percig kavaegatva főzöm, aztán a páromnak mézet teszek rá vagy cukrot, magamnak eritritet és mindig teszek bele banánt vagy valami gyümit. Tetejére fahéj, kókuszpehely, aszalt gyümi....mikor mi. Imádja az egész család.
2020. febr. 20. 21:03
 7/16 anonim ***** válasza:
81%
Én este be szoktam áztatni a zabot tejbe/rizstejbe/zabtejbe/kókusztejbe/mandulatejbe viszont a rizstej a legfinomabb véleményem szerint. Annyi folyadékba ami kicsit több, mint amennyi elfedné kb 5 evőkanál zabot. Aztán steviát vagy mézet plusz egy csipetnyi sót is teszek hozzá. Berakom a hűtőbe és reggelre teljesen puha lesz a zab, ha nem akarom hidegen enni kicsit berakom a mikróba, hogy langyos legyen. Aztán banánt/áfonyát/málnát rakok hozzé attól függően ami épp van itthon. Néha megbolondítom egy kis lekvárral vagy magvakkal is.Én így nagyon szeretem :)
2020. febr. 20. 21:17
 8/16 anonim ***** válasza:
77%
Zabkását szoktam csinálni, de nem főzős változatot. Este beteszem egy üvegbe, felöntöm tejjel/kókusztejjel, kicsit többel, mint ami ellepi, rászórok fagyasztott gyümölcsöt vagy nyáron frisset, vagy évszaktól függetlenül almadarabokat, banánt, ilyesmiket, kicsi édesítő, összerázom, megy a hűtőbe, reggel a gyümölcs kiolvad, a zab pedig megpuhul, tök jó kásás lesz az egész.
2020. febr. 20. 21:21
 9/16 anonim ***** válasza:
73%
Forró pudinggal, és botmixereld össze!
2020. febr. 20. 21:23
 10/16 anonim ***** válasza:
74%
Én tejjel eszem.
2020. febr. 20. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!