Te a bolognai mártást hogyan készíted el, hogy finom legyen?
En fokhagyman piritom a hust - itt meg csak sozom es borsozom. Altalaban hazilag keszitek paradicsomszoszt, vagy igyekszem olyat vasarolni, ha bolti, ami tenyleg paradicsombol van. Be szoktam melle dobni par koktelparadicsomot felbevagva, ill. par gerezd felapritott fokhagymat, az szepen belefo. Utana oreganot, bazsalikomot, sot, borsot (ill. en egy kis cayenne borssal is meghintem) adagolom, elkeverem, par perc mulva megkostolom, ha meg valamibol kell valami, adok hozza. Par perccel mielott levennem a tuzrol, ismet megnezem, hatha kell meg ra valami :)
Repat nem szoktam beletenni, a vegen sok sajttal megszorom a tetejet (imadom a sajtot).
Én apukám receptje alapján készítem, szerintem zseniális!
Először nagyon apróra vágott hagymán és fokhagymán megpirítom a marha darált húst + só bors
Utána megy hozzá apróra kockázott répa és petrezselyemgyökér (az kicsit kevesebb, de összesen elég nagy arányban), paradicsomszósz (szóval a sűrűbb lé), fűszernek majorannát és kakukkfüvet használok, adok hozzá egy kis vörösbort, nagyon jót tesz az ízének, az alkohol meg kifő belőle.
Köszi !:)
Nagyon jó 5leteket adtatok. Mentek a zöld kezek, kivéve az elsőt.
Nagyon régi a kérdés, de megosztom én a receptemet, hátha valakinek hasznos lehet :)
Először felteszem a tészta főzővizét sóval és egy kevés olívaolajjal, mert enélkül összeragad a tészta. Ha megfőtt leszűröm, majd visszateszem a főzőlábasba, adok hozzá még 1 kanál olajat és összeforgatom, ezt pedig azért, hogy szép fényes legyen a felülete. A tészta így kész is.
Ezután jöhet a szósz. Felvágok hagymát és üvegesre párolom szintén olívaolajon. Ha megpirult hozzáadom a húst és jól összenyomkodom hogy ne egybe álljon az egész. A húshoz eztán mennem a fűszerek: só, feketebors, oregánó, majoránna. Ezután kerül bele a fokhagyma, van mikor frisset, van mikor krémet használok, mindkettő jól működik. Ezt jól átforgatom és addig főzöm, ameddig a hús majdnem kifehéredik, ekkor adom hozzá a sűrített paradicsomot. Ezt is jól átforgatom, majd ráteszek egy fedőt és néha megkeverem. Mikor kész, akkor reszelt sajttal tálalom.
Nem tudom, hogy mire gondolsz, mert nekem mindig megmaradnak az ízek, nem fő el. Húsnak meg darált sertéshúst használok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!