Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyan kell a bolognait...

Hogyan kell a bolognait elkesziteni? A Knorr alapu finom?

Figyelt kérdés

2013. okt. 23. 13:09
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Na most meg leszünk lincselve, de igen sztem finom. A hátulján írja h hogyan kell elkészíteni.
2013. okt. 23. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
73%

Nekem a zacskósak nem jöttek be, műanyagízük van. De ez persze ízlés dolga.

Ráadásul alap nélkül pont ugyanolyan egyszerű elkészíteni. Egy fej hagymát megpárolsz olajon, aztán megpirítasz rajta fél kiló darált húst (lehetőleg marhát). Fűszerek: só, bors, oregano, bazsalikom, fokhagyma. A fokhagymát hozzá lehet pirítani a vöröshagymához, én mondjuk fokhagymaport szoktam venni, az egyszerűbb és nem penészedik meg.

Amikor a hús megpirult, ráöntesz egy doboz paradicsompürét és esetleg még vizet, és hagyod szépen forrni. 10-15 perc után megkóstolod, ha kell, teszel még bele fűszert. Oreganoból nincs az a mennyiség, ami sok lenne :D

Meg persze közben főzöl tésztát és reszelsz sajtot, de az nyilván egyértelmű :) fél kiló húshoz fél kiló tészta az igazi jó arány.

2013. okt. 23. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

én szeretem a por alapút,de a saját sokkal finomab

egy fej hagymát üvegesre pirítasz,rá darálthús,ha kifehéredett víz,paripüré,pizzafűszer(ebbe van oregánó bazsalikom stb),egy gerezd fokhagyma,só.ha íztelennek érzed rakhatsz még bele pizzafűszert.én répát is szoktam belerakni(étteremben tanultam így)

2013. okt. 23. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Hogy ha én készítem el az alapot, akkor a bolognai sokkal finomabb lesz? Különbözik sokban a por izétől?
2013. okt. 23. 14:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Az általad készített alap azt tudja, hogy olyan, amilyenre csinálod. A hús és a paradicsom adott, a fűszereket tudod változtatni.

Egyébként most megnéztem, ha alappal csinálod, annyival egyszerűbb, hogy nem kell alá hagyma. Egyébként ugyanarról van szó, megpirítod a húst, aztán készre főzöd. Időben is ugyanannyi.


Szerintem kóstold meg a Knorr alapút, és próbáld ki úgy is, hogy magad csinálod. Aztán meglátod, melyik ízlik jobban.

2013. okt. 23. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
76%
Isteni finom a knorr alappal,nem erdekel ki mit mond. En rengeteg modon keszitettem, mindenfele flancos hozzavalokkal is csinaltam mar a hazi alapot,de a csalad a knorr alaput favorizalja egyertelmuen. Ugy csinalom ahogy a hatuljan van,fuszerekkel szoktam feldobni,tuti siker es nagyon egyszeru.
2013. okt. 23. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 bumbi02 ***** válasza:

Én is hasonlóan csinálom, mint ahogy a második válaszoló írta. Hagymát megdinsztelni, rá a marhahús, só,bors,bazsalikom oregánó, csak én hámozott paradicsommal öntöm fel (ebben van egész hámozott paradicsom, és paradicsomlé is), mert szeretem ha kicsit "darabos".. És persze egy kevéske vörösbor hozzá..: )


De amúgy finom a Knorr alap is, de én jobban szeretem ha érzem benne a paradicsomot..: ) (ha már kész szószra vetemednék, akkor inkább üveges - pl DOlmio -, azokra rá tudom mondani hogy nagyon finomak..:))

2013. okt. 23. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!