A lasagne finom étel? Hogyan lehet a legegyszerűbben elkészíteni?
Finom étel, laktató, a fűszerektől kicsit nehéz is - nekem.Ha első alkalommal csinálod, akkor macerásnak is tűnik, hisz külön megfőzöd a darált húst, a paradicsomos mártást, a fehér besamelt. Rétegezed, meghinted sajttal, sütöd. Én egyszer főztem elő a tésztát, de megbántam, mert nehezebb volt vele bánni. Ha elég zaftos a hús, akkor a készen kapott száraz tészta felpuhul a sütés alatt.
Bár meg sem közelíti a házit, de árulnak dobozos dolgot, zacskós porokkal, amit fel kell oldani, persze darált húst ehhez is kell csinálnod.És ha ízlik, akkor ráveszed magad, hogy mindent frissen csinálj.
Én nem lasagne tésztát veszek, hanem a gyermelyiben van "csuszatészta", ami lapokból áll. Nem főzöm meg előre- A húst oregánóval borssal, sóval fűszerezem, öntök bele ketchupot. Amikor a hús megpárolódott, kiveszem,jól felöntöm a levét vízzel, házi tejföllel (vagy főzőtejszínnel), utána fűszerezem és behabarom.
A tepsibe öntök a szószból, arra rá a lapokat. Újra szósz. hús, rá reszelt sajt, és tésztával folytatom. A tetején tészta legyen és azon szósz. Amikor már kész, akkor reszelek a tetejére sajtot, és pár percig rásütöm.
gyorsabb és nem kell külön vacakolni a hozzávalókkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!