Disznózsírban akarom kisütni a tarját. Hogy igazán finom sült zsír legyen, mit és hogy kell csinálni? A tarját a forró zsírba tevése előtt beborsozzam, sózzam, kenjem be fokhagymával? Így jó lesz?
Jó lesz így :)
De fokhagymával meg is tűzdelheted.
Többféle sütési technika van. Én ilyen esetben a lassú zsírban sütést favorizálom. Forró zsírban egy kicsi megkapathatod az elején, majd sokkal csendesebben, hosszan süljön tovább.
Előre is pácolhatod. Van, aki túlspilázza, mert meg akarja mutatni... és azzal rontja el.
Ez a három ízesítő szerintem pont elegendő. Arra vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
Kérdező érdeklődik, ide írom:
A fokhagyma (mint minden hagyma) könnyen meg tud égni. Kellemetlen, keserű lesz. Mitől? A magas hőtől, s a hosszú expozíciótól. Elronthatja akár az egész ételt.
Attól függően, hogy mihez adjuk lehet ezt megelőzni.
Lehetséges mód, hogy a sütés elején dobáljuk beles, s amikor már kapott egy kis színt, kivesszük.
Az egyben sülő húsba tűzdelve nincs ilyen veszély, nem kap annyi hőt, amitől megkeseredne.
És akkor sem lesz baj, amikor már inkább csak pároljuk a húst, vagy tiszta zsírban, csendesen sül a hús.
Én oldalasból visszamaradó zsírt szeretem. Azt is akkor fokhagymázom csak, amikor már lejjebb vettem a hőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!