Tudtok finom csípős szószt sült oldalasra, csirkeszárnyra?
3 ek Piros arany, 3 ek ketchup, 3 gerezd fokhagyma, 1 kis vöröshagyma, só, bors, Erös Pista (1 tk-tól 1 ek-ig izlés szerint), 1 ek méz
A hagymaféléket finomra vágni, mindent összekeverni és a majdnem kész húsra kenve együtt sütni rövid ideig. (a méztöl nem édes lesz, csak lekerekíti az ízeket)
BBQ Mártás
Hozzávalók
2 kanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evő kanál mustár
4 evő kanál barna cukor
1dl sör /barna sör/
2 evő kanál worcesterchire szósz
5dl kechap
Ha csipős pácot szeretnék akkor 1 fél evő kanál chilliport ,vagy erős pistát keverjünk bele a szószba ha elkészült.
A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk mindent. Nagyon lassú tűzőn KB 45perc ig főzzük.
Oldalasra ,és csirkeszárny pácolásra alkalmas pác.A pác húson minum 1 éjszakát max 4 napig lehet.
Nekünk ez a kedvencünk, nyáron a grillen rendszeresen csináljuk, eddig akárki kóstolta megvadult tőle :))
Bár ebben van méz is, de nem mondanám édesnek, tökéletesen harmonizálnak az ízek benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!