Bevált finom sütemény receptek?
már nem tudok mit kitalálni. sokat sütök sütit, de már volt minden. gyümölcstorta, kókuszgolyó, töltött kifli, pogácsa, lángos, palacsinta, csokitorta, sportszelet, piskotás csokis süti, szóval nem tudom hogy mit süssek. valakinek valami jó recept? a nagyon habos sütiket nem szeretjük.
és egyébként ami most van itthon tehát pl mára és holnapra ezekből gazdálkodhatok sütemény területén:
tojás, tej, liszt, cukor, vaniliacukor, sütőpor, élesztő, olaj, egy konzerv ananász, pár db mandarin, pár db alma, margarin, kakaó, porcukor, fahéj, egy kis kókusz és rum aroma. kb ennyi, egész sok minden, de nem tudok már mit kitalálni.
köszönöm szépen előre is jó recepteket, ötleteket :)
Ananászos süti:
6tojásból fehér piskótát sütünk.
Ananász krém:
2,5dltejet 7evő kanál porcukkoral ,1evő kanál lisztel ,1csomag vaniliás pudingal 1púpozott evő kanál zselatinnal 2dl ananász lével simára keverünk és sürüre főzzük. Ha besürüsödött akkor a krémbe kevrjük az ananász kockákat. a krémet a piskóta lap tetejére kenjük.
4tojás fehérjét 15dkg cukorral gőz felett keményre verünk ,a krém tetejére simitjuk. 3-4 óra hütés után ehető.
Kókuszos Kávés
7 tojás fehérjét felverünk kemény habbá 20dkg cukkorral
majd 1 csomag kokusz reszeléket/ 10dkg os / és 6 evő kanál lisztet keverünk
bele .
A tepsi aljára 2db nápolyi lapot teszünk : Erre ráőntjük a kokusz krémet .
170 C –os sütöbe teszük kb 15-20 perc alatt világosra sütjük
Akkor jó a kókúsz krém amikor a teteje sütöben már kicsit világos barna .
A megsült kókusz krémes lapot kihütjük .
Krém.
7 tojás sárgáját 15dkg cukkorral 2 evőkanal kakaóval 2 evő kanál főzőtt erős
kávéval gőz felett sürüre főzük . Ha kihült a krém 25dkg rámát keverünk bele :
A kávés krémet rákenjük a kokuszós lap tetejére :
Kávé krém tetejére díszitésként kókusz reszeléket szórunk.
Reszelt Túrós
Hozzávalók
40 dkg liszt
15dkg porcukor
25dkg ráma
1 csomag sütőpor
1 tojás sárgája
3 evő kanál kakaó
Ezeket a hozzávalókat összegyúrjuk, 2 cipót formálunk belőle.
A két cipót betesszük 60 percre a fagyasztóba.
Töltelék:
1kg túró
25dkg porcukor
3 tojás sárgája
3 tojás fehérje.2 zacskó vaníliás cukor
3 evő kanál búzadara
A tölteléket habosra kik verjük, majd 3 felvert tojás fehérjét hozzájuk.
Az első cipót kivesszük, a fagyasztóból a tepsi aljára reszeljük.
Rá rakjuk a kikevert tölteléket. Majd a másik sípot ráreszeljük a töltelékre.
Előre melegített 170 C: os sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.
A tetejére csoki mázat teszünk.
Diós Rácsos
Tészta:
15dkg kristálycukor
40dkg liszt
1 sütőpor
15dkg sertés zsír
2 tojás sárgája
2dl tejföl
Tészta aljára 2dl baracklekvár.
A lisztel, elkeverjük a kristálycukrot, sütőport, belet eszük
15dkg zsírt, amit jól elmorzsolunk: Hozzáadjuk a tojássárgáját
Végül a 2dl tejfölt. Tésztát gyúrunk belőle .
A tésztát megfelezzük.
Diós töltelelék:
4tojás sárgája
15dkg kristálycukor
20dkg darált dió
1 evőkanál liszt
6 tojás fehérje
A 4 tojássárgáját kikeverjük a 15dkg cukorral:
Hozzáadjuk az 1 evő kanál lisztet. Beleforgatjuk a 6tojás fehérje kemény habját .
Végül a darált diót beleforgatjuk a masszába. a tészta ¾ kinyújtjuk, a tepsi aljára tesszük.
Megkenjük a lekvárral: A lekvár tetejére rá önjük a diós masszát.
A maradék tésztából rácsokat készítünk. a rácsokat a diós massza tetejére rakjuk:
Közepes sütőben KB 40-50 perc alatt megsütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!