Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált finom sütemény receptek?

Bevált finom sütemény receptek?

Figyelt kérdés

már nem tudok mit kitalálni. sokat sütök sütit, de már volt minden. gyümölcstorta, kókuszgolyó, töltött kifli, pogácsa, lángos, palacsinta, csokitorta, sportszelet, piskotás csokis süti, szóval nem tudom hogy mit süssek. valakinek valami jó recept? a nagyon habos sütiket nem szeretjük.

és egyébként ami most van itthon tehát pl mára és holnapra ezekből gazdálkodhatok sütemény területén:

tojás, tej, liszt, cukor, vaniliacukor, sütőpor, élesztő, olaj, egy konzerv ananász, pár db mandarin, pár db alma, margarin, kakaó, porcukor, fahéj, egy kis kókusz és rum aroma. kb ennyi, egész sok minden, de nem tudok már mit kitalálni.

köszönöm szépen előre is jó recepteket, ötleteket :)


2014. jan. 29. 14:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Ananászos süti:

6tojásból fehér piskótát sütünk.

Ananász krém:

2,5dltejet 7evő kanál porcukkoral ,1evő kanál lisztel ,1csomag vaniliás pudingal 1púpozott evő kanál zselatinnal 2dl ananász lével simára keverünk és sürüre főzzük. Ha besürüsödött akkor a krémbe kevrjük az ananász kockákat. a krémet a piskóta lap tetejére kenjük.

4tojás fehérjét 15dkg cukorral gőz felett keményre verünk ,a krém tetejére simitjuk. 3-4 óra hütés után ehető.

2014. jan. 29. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Kókuszos Kávés

7 tojás fehérjét felverünk kemény habbá 20dkg cukkorral

majd 1 csomag kokusz reszeléket/ 10dkg os / és 6 evő kanál lisztet keverünk

bele .

A tepsi aljára 2db nápolyi lapot teszünk : Erre ráőntjük a kokusz krémet .

170 C –os sütöbe teszük kb 15-20 perc alatt világosra sütjük

Akkor jó a kókúsz krém amikor a teteje sütöben már kicsit világos barna .

A megsült kókusz krémes lapot kihütjük .

Krém.

7 tojás sárgáját 15dkg cukkorral 2 evőkanal kakaóval 2 evő kanál főzőtt erős

kávéval gőz felett sürüre főzük . Ha kihült a krém 25dkg rámát keverünk bele :

A kávés krémet rákenjük a kokuszós lap tetejére :

Kávé krém tetejére díszitésként kókusz reszeléket szórunk.

2014. jan. 29. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Reszelt Túrós


Hozzávalók

40 dkg liszt

15dkg porcukor

25dkg ráma

1 csomag sütőpor

1 tojás sárgája

3 evő kanál kakaó


Ezeket a hozzávalókat összegyúrjuk, 2 cipót formálunk belőle.

A két cipót betesszük 60 percre a fagyasztóba.


Töltelék:


1kg túró

25dkg porcukor

3 tojás sárgája

3 tojás fehérje.2 zacskó vaníliás cukor

3 evő kanál búzadara


A tölteléket habosra kik verjük, majd 3 felvert tojás fehérjét hozzájuk.


Az első cipót kivesszük, a fagyasztóból a tepsi aljára reszeljük.

Rá rakjuk a kikevert tölteléket. Majd a másik sípot ráreszeljük a töltelékre.

Előre melegített 170 C: os sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.


A tetejére csoki mázat teszünk.

2014. jan. 29. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Diós Rácsos

Tészta:

15dkg kristálycukor

40dkg liszt

1 sütőpor

15dkg sertés zsír

2 tojás sárgája

2dl tejföl

Tészta aljára 2dl baracklekvár.

A lisztel, elkeverjük a kristálycukrot, sütőport, belet eszük

15dkg zsírt, amit jól elmorzsolunk: Hozzáadjuk a tojássárgáját

Végül a 2dl tejfölt. Tésztát gyúrunk belőle .

A tésztát megfelezzük.

Diós töltelelék:

4tojás sárgája

15dkg kristálycukor

20dkg darált dió

1 evőkanál liszt

6 tojás fehérje

A 4 tojássárgáját kikeverjük a 15dkg cukorral:

Hozzáadjuk az 1 evő kanál lisztet. Beleforgatjuk a 6tojás fehérje kemény habját .

Végül a darált diót beleforgatjuk a masszába. a tészta ¾ kinyújtjuk, a tepsi aljára tesszük.

Megkenjük a lekvárral: A lekvár tetejére rá önjük a diós masszát.

A maradék tésztából rácsokat készítünk. a rácsokat a diós massza tetejére rakjuk:

Közepes sütőben KB 40-50 perc alatt megsütjük.

2014. jan. 29. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!