Piskotatekercsbe szeretnek kenni valami finom kremet a lekvar helyett. Irna valaki jo es elronthatatlan receptet?
Figyelt kérdés
2013. dec. 1. 21:12
1/3 anonim 



válasza:





Habtejszín+gesztenyepüré ízlés szerinti arányban.
2/3 anonim 



válasza:





szinte bármit tehetsz bele
3/3 anonim 



válasza:





Szia. Ez egy alap krém amit ide leírok. Ezt többféle módon tudod ízesíteni. citrom, narancs, kakaó, vaniliacukor, kicsi rumaroma kókuszreszelékkel, gesztenye, meggy, most több nem jut eszembe. Recept: fél kg ráma, 30 dkg cukor, ezt belerakod a tálba. Egy kis lábosba raksz 3 púpozott evőkanál lisztet, és öntesz rá 2 és fél dl-er tejet, nem egyszerre hanem, közben kevered a lisztel hogy ne legyen csomós. Ha ez kész felrakod melegedni amíg besűrűsödik. Vigyázz le ne égesd, folyamatosan kevergesd. Nem baj ha meg áll benne a kanál. Ha FÉLIG kihűlt, összekeverheted a rámával és a cukorral. /robotgéppel/. Ja meg az ízesítéssel. Én szoktam ezt vaniliacukorral /2/ és ha kész megkenem vele a tésztát és rakok rá banánt és felgöngyölöm. A tetejére meg csoki mázat rakok. Keserű kakaóból 6 púpos evőkanál, 6 evőkanál tejszín VAGY tej, 6 evőkanál cukor, ezt egy kis lábosban felmelegítem, de nem kell nagyon csak hogy elolvadjon a cukor meg a kakaó. ha levetted a tűzről raksz bele 1 evőkanál rámát, és amíg el nem olvad kevergeted. Ezt ráöntöd az összetekert süti tetejére. Hűtöbe hagyod hogy egy kicsit összeérjenek az ízek. Gesztenye pürével is lehet csak a ráma 1, gesztenye 2, cukor 20 dkg, a többi ugyan az. Remélem nem tartod túl bonyolultnak, ha nem értesz valamit, írj. 25 éve mindig sikerem volt vele, kívánom neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!