Van olyan receptetek ami kedvencetek, és nagyon finom? ( és ami nem sütemény)
Nekem ez ,de nem csak csirkemellbe ,vagy pulykába jó : Csirkecomba tölteni illetve sima leveles tésztába szoktam reggelire sütni a májas tölteléket ,vagy füstölt sajtos tésztába teszem.
Töltött húsokhoz
Csirkemájas töltelék : Kevés zsiradékon vöröshagymát piritok ,ha ez félig megpirult akkor teszek rá összezuzott fokhagymát ha már hagyma jól lepirult akkor szeletelt gombát ,és petrezslymet teszek rá : evvel is piritom kicsit ,majd csíkorra vágott májat rádobom ,jól összepiritom : amkior máj már nem nyers kevés só ,bors ,és majorannával füszerezem : Az egész májas töltelékhez ,teszek 2db apróra vágott fött tojást : Azért ,hogy ne legyen nagyon száraz a töltelék teszek hozzá kevés konyakot : Ha nem szeretitek az alkohol ízét akkor kevés tej is jó: Majd a bot mixerrel épp csak forgatok kicsit rajta annyira ,hogy itt ott maradjon olyan máj darab ami harapható : a csirke mellett vagy pulyka mellett amilyen vékonyra lehet ki klopfolom : Majd fokhagymás tejbe áztatom : Ha már ázott 1-2 órát vagy akár 1éjszakát szárazra törlöm . és kenek rá májas töltelékből . Én feltekerni szoktam . és úgy rántom ki :
Ha kész akkor pedig sima rizst ,és tejszínes gombamártást adok hozzá : Így biztos ,hogy nem lesz száraz : nekem annyi ,hogy tapasztalatom ,és család véleménye alapján ez pulykamellből finomabb mint csirkéből.
A másik nagy kedvencem hal ételekhez:
CITROMOS BURGONYA / Halhoz /
Hozzávalók
1,5kg burgonya
1 húsleves kocka
2 nagy citrom leve
1 nagy csokor petrezselyem
2dl víz
A vízben feloldjuk a húsleves kockát, hozzáadjuk a 2 citrom levét.
Majd hozzá tesszük az apróra vágott petrezselymet:
Ezt az öntetet a vékonyra vágott burgonyára öntjük.
Tepsibe tesszük, majd alufóliával lefedjük, és puhára pároljuk:
Ha meg puhult a krumpli, akkor levesszük az alufóliát és ropogóra sütjük.
Ha újburgonyából csináljuk, a kor rajta hagyjuk a héját.
Hozzávalók:
2 kg csirke szárny vagy csirke felső comb.
Pác:
3evőkanál ketchup,
3 evőkanál szója szósz /sötét KINKOMANN márka/,
3 evőkanál édes CHILI SZÓSZ,
1 teáskanál /BBQ füstös por/ Magginak van ilyen,
3 evőkanál méz,
Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálba, ebbe pácoljuk a szárnyakat. Egy vagy több éjszakára hűtőbe tesszük. Max 4 napot állhat a pácban! A tepsibe alufóliát teszünk, vékonyan kiolajozzuk, a csirke szárnyakat rátesszük és megsütjük.
BBQ Mártás
Hozzávalók
2 kanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evő kanál mustár
4 evő kanál barna cukor
1dl sör
2 evő kanál worcesterchire szósz
5dl kechap
A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk mindent. Nagyon lassú tűzőn KB 45perc ig. főzzük.
Sült húsokhoz és pácolásra alkalmas: Ha pácolunk vele 2-3 napig pácoljuk a húsokat .
Nem tudom ,hogy mire gondoltál ,de mi nagyon szeretjük mindenféle sült húsokhoz ,csülök,liba ,kacsa ,pulykához a lila hagyma lekvárt.
2,5kg lila hagyma vékony csikokra vágva :
A serpenyőben 3 evő kanál cukrott karamilizálunk . Erre ráteszük a hagyma karikákat ,majd lefedjük ,és félpuhára pároljuk . amikor fél puha ízesitjük ,só ,bors ,1dl vörösborral ,majd teljesen készre pároljuk ,akkor jó amikor hagyma teljesen összesett és puha: Amikor kész 1kis kanál balzsam ecet keverünk bele.
Szilveszterkor próbáltam ki a fügével töltött sertésszűzpecsenyét, amit még baconnal is kell gazdagítani. én hidegtálra tettem, de melegen camembert mártással, krumplikrokettel az igazi.
Nagyon finom mindkét változatban. ha akarod leírom.
Nálunk a rakott zoldbab házi változata megy most nagyon.
Darált marhahúst pici vajon megpiritod, só, bors, provancei fuszerkecerekkel ízesíted. Amikor felig megpuhult, hozzateszed a zöldbabot es fel öntod sűrített paradicsommal. Vajas krumpipuret keszitesz - en reszelt sajtot vagy sajtkremet is szoktam belekeverni. Egy tuzallotalba beleteszed a zöldbabos-paradicsomos ragut es befeded a krumplipurevel. Tejföl, reszelt sajt a tetejére es pirosra sutod a sütőben.
# 4-es vok: persze, leírom szívesen, csak most el kell mennem.
Jelentkezni fogok .
üdv.
Hozzávalók:
Tésztához:
• 1/2 kg krumpli,
• liszt,annyi hogy jól formázható tésztát kapjunk
• 1 tojás
• só,bors
Töltelékbe:
• 1 teáskanál olaj ,ha van otthon egy kis darab zsírosabb szalonna akkor az olaj nem is kell,
• bármilyen szalámi vagy kolbász,vagyis ami otthon megtalálható és már kevés lenne bármire is,esetleg egy kis mirelit franci mix vagy másmilyen zöldség keverék is mehet bele
• 1 fej hagyma,
• 1 gerezd fokhagyma,
• 2 kanál tejföl
• ízlés szerinti fűszerek
Elkészítése:
Tésztához a krumplit megfőzzük és áttörjük utána a többi hozzávalóval összedolgozzuk,hogy egy formázható keveréket kapjunk. A töltelékhez a hagymát és összes többi hozzávalót felaprítjuk. Az olajon vagy a kisült szalonna zsírján megpirítjuk a hagymát utána beletesszük a többi hozzávalót is és azokat is egy kicsit megforgatjuk a zsiradékban,ízlés szerint fűszerezzük,beletesszük az apróra vágott fokhagymát és felengedjük vízzel (nem baj ha sok a lé). Ha megfőtt akkor a léből kiszedjük a tölteléknek valókat( a sűrűjét) és esetleg egy kis kanál tejöllel elkeverjük,de ne legyen folyós! A tésztából kézzel kis lapokat formázunk,amibe beletöltjük a tölteléket és utána ebből gombócokat formázunk(úgy mint a szilvás gombócnál). A gombócokat sós,forró vízben kifőzzük. A megmaradt lébe (amiben a tölteléket megfőztük) egy kanál tejfölt keverünk és ezzel a finom fűszeres tejfölös szafttal tálaljuk a megfőtt gömbőcöket. Finom és laktató étel!!!
Szia, írom a fügés hús receptjét.
Hozzávalók a hústekercshez: egy kb 60 dekás szép sertés szűzpecsenye, 5 deka aszalt füge, 6-8 szelet bacon.
A szűzpecsenyét óvatosan hosszában félbevágjuk és kiterítjük, finoman kiklopfoljuk, hogy nagyjából egyforma vastag legyen. sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
ja a fügét egy kb órára áztassuk be pici vízbe, vagy borba. ezután felkockázzuk apróra.
a húsra terítünk 3-4 szelet bacont, erre halmozzuk a fügét egy csíkban, majd a hússal együtt szorosan feltekerjük. kívülről is beborítjuk szalonnacsíkkal és konyhai cérnával átkötözzük.
180 fokos sütőben néha megforgatva készre sütjük.
Még melegen eltávolítjuk a cérnát és pihentetés után szépen ferdén felszeleteljük.
Camembert mártás: 20 deka bármilyen camembert sajt, kockára vágva. 1,5 deci zsíros tejszín (hab ) 1-2 gerezd préselt fokhagyma, só frissen őrölt bors.
Simán összeforraljuk a hozzávalókat és fűszerezzük.
Krumplikrokettel tálaljuk a fügés szűzpecsenyét, mellé adva a sajtmártást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!