Van valami süti? (részletek lent)
Kép róla : [link]
Boszorkány ujjak
Hozzávalók :
23 dkg puha Rama
1 csésze (250 ml) porcukor
1 tojás
1 kávéskanál sütőpor
675 ml liszt
1 kávéskanál vanília (vagy 1-2 csomag vaníliás cukor)
1 kávéskanál mandula aroma (a színtelen, nem a zöld)
csipet só
10 dkg egész fehér mandula
1 tubus cukoríró (vagy lekvár)
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a Ramát, cukrot, tojást, mandulaaromát és vaníliát. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a sót. Ramás és a lisztes keveréket összekeverjük. A tésztát folpackba csavarva 30 percre hűtőbe tesszük.
A tepsi aljára sütőpapírt teszünk, vagy kiolajozzuk, lisztezzük. A hűtőből 1/4 rész tésztát kiveszünk, és 1-2 kávéskanálnyi tésztából kis hengereket készítünk, (kb mint a középső ujjunk).
A henger egyik végére egy egész mandulaszemet nyomunk, mintha köröm lenne. Aztán a hengert két helyen enyhén benyomjuk, majd késsel kétszer 2 -2 bevágást készítünk rá, ami úgy néz ki, mint az ujjhajlat. Rárakjuk a sütőlapra, és 15-20 percig sütjük közepesen meleg sütőben.
Miután kivettük a sütőből, vagy 3 percig hagyjuk a sütőlapon hűlni, aztán leszedhetjük. Miután teljesen kihűlt, a mandulákat felvesszük és a piros cukoríróból kicsit nyomunk a helyére, majd visszahelyezzük a mandulát. Lekvárt is használhatunk helyette.
Szellemsüti :) :
hozzávalók 8 főre
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
csipet só
1 kocka csokoládé a szemhez
színes dekor cukor a szemhez
A friss, szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy csipet sóval, vízgőz felett, a robotgép legkisebb fokozatán kezdjük el felverni. Szitáljuk hozzá a porcukrot, és folyamatosan, megállás nélkül verjük kemény habbá.
A sütőt melegítsük elő. A sütőlapot béleljük ki sütőpapírral.
A szellemek megalkotásához használhatunk habzsákot. A habzsák végére nem kell díszítőcsövet tenni, elég ha csak a csőtartó műanyagot helyezzük a zsák belsejébe. A habzsák száját hajtsuk félig vissza, és a habot kanalazzuk a belsejébe.
A zsák száját hajtsuk vissza, a habot a kezünkkel óvatosan húzzuk a díszítőcső felé, és a hab fölött csavarjuk meg a zsákot.
A habzsákból a sütőpapírra egyenletes távolságban, nyomjunk ki kúp alakú formákat. Az aljához adagoljunk több habot, majd felfelé húzva egyre kevesebb habot adagoljunk, a végét pedig egészen keskenyítsük el, majd óvatosan helyezzük el a cukorszemeket rajtuk.
A habcsókokat tegyük az előmelegített sütőbe, és szárítsuk.
Vízgőz felett olvasszunk meg 1 kocka csokoládét.
A szellemeket óvatosan vegyük le a sütőpapírról, majd fogpiszkáló segítségével, a csokoládéval rajzoljunk "szemgolyókat" a cukorra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!