Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Készített már valaki zablisztb...

Készített már valaki zablisztből ill (maglisztekből) édesítőszerrel tejmentes, igazán finom süteményt?

Figyelt kérdés
Imádtam sütni(vékony vagyok),csodás süteményeket,tortákat készítettem sajnos egészségügyi problémák miatt csak maglisztet,zablisztet,édesítőszert használhatok,tejet és szóját minden formában tilos!Natúr joghurt,kefír mehet a sütibe.Próbálkoztam,az alapanyagok drágák és e-mellet valami borzalom a végeredmény,pedig paleos és szuperfitt recepteket próbáltam.Tudna valaki segíteni? Szeretnék egy ehető(FINOM) süteményt kreálni. (Persze a családom megkapja a bevált hagyományos finomságokat.)

2013. dec. 20. 19:08
 1/5 anonim ***** válasza:

Itt egy nagyon jó oldal, rengeteg ételt készített el a szerzö zabból, és mások szerint is nagyon finomak a receptek.

[link]


Érdemes kipróbálni, lehet, hogy a családodnak is megtetszenek - föként ha nem tudják, hogy "zabos sütemények".

2013. dec. 20. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Nálunk mogyoróból van torta minden évben, igaz vajas krémmel, de azért küldök linket (értelemszerűen xilittel cukor helyett illetve krémje lehet csak tojássárgája+csoki vagy növényi tejből puding)

[link]

Mandulás, mogyorós, kókuszos receptet azok is sütnek akik amúgy bírják a lisztet, ha ilyeneket keresel, biztosan találsz bevált recepteket. Pl kókuszcsók, makaron. Vagy gesztenyemasszából valamit, ahhoz nem kell tészta (csak vigyázz hogy tejszínmentes masszát vegyél).

2013. dec. 20. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

A zabos almás kombók elég jók tudnak lenni :)


Nos, én elég ritkán sütök süteményt, inkább kenyérfélét, de van egy paleós süti, ami finom, szép, s igen nagy sikere volt egy rendezvényen, itt az alaprecept:

[link]

Nekem nem volt elég magas a hab a főpróbán, úgyhogy több fehérjét használtam, az almaréteg alá pedig baracklekvárt. Nekem roppantul ízlett.

Valószínűleg sok remek süti van a blogon, de ahogy említettem, én ritkán sütök édeset, még nem próbáltam ki őket, de tervezem.


Sokszor olvastam már paleo blogokon, hogy deszuper, eddig minden kreálmánya rossz lett. Nem értem, én bármivel próbálkozom olajos magvak kapcsán, az minimum ehető lesz, pedig igyekszem a lehető legjobban olcsósítani a cuccot. Az olajos magvak (ritkán használok maglisztet) hajlamosak sokkal finomabbak lenni, mint a liszt, a tojás is pluszban ízesít, bár azt nem szoktam túlzásba vinni.

Jobb olyan oldalakat keresni, ahol vannak hozzászólások (ez nem valami nehéz feltétel) s ha már sokan leírják, hogy ez remek, akkor valószínűleg ehető lesz a dolog, ha jól csinálod.

2013. dec. 20. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Harmadik voltam. Nos, amit én beraktam, az ugye nem maglisztes, hanem olajos magvas, plusz méz van benne, de az utóbbi simán lecserélhető édesítőszerre, a magliszt más, mint az olajos mag, máshogy vesz fel vizet és olykor pótolják a hiányzó zsírt, ebben nem vagyok képben, de talán egy karácsonyi sütinél belefér az a plusz zsír. Vékonyra is lehet készíteni a tésztát, sok almával és habbal, teljesen jól működik úgy is.

De ha mégsem jó, bocs, akkor tényleg a zabos almásakat tudom ajánlani, van egy szintén tojáshabos, egyszer megsütöttem, ízlett, de nekem nem egy ünnepi szint. Viszont én nem szeretem a zabot. Most hirtelen nem sikerült felkutatnom a linket, de próbálkozhatok még vagy beírhatom a receptet, megvan valahol :)

2013. dec. 20. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek.
2013. dec. 22. 00:19

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!