Van valakinek finom sült krumpli receptje? Ti hogy
szoktátok?
Figyelt kérdés
Gondolok itt a technikára fűszerekre stb. Pl hallottam, hogy a krumplit nem érdemes hőlégkeveréssel sütni, mert anélkül jobban kipárolog belőle a nedvesség...
Pont hőlégkeverést akartam mondani, a tefal actifry-t, másra nem is de krumplira pont jó, viszont nm mindegy milyen. A vastagabb hasábbal elég jó. Meg a rossz minőségű ízetlen gagyi krumpliból CBA és hasonlók nem jók, de jó minőségű krumpliból tényleg egy kanál olivaolaj 26 perc és kész
2013. dec. 12. 19:10
2/7 A kérdező kommentje:
Sajnos nekünk nincs ilyen szuper készülékünk. És az árát elnézve nem is nagyon lesz... Én hagyományos sütőben történő krumpli sütésre gondoltam... - Azért köszi.
2013. dec. 12. 19:18
3/7 anonim válasza:
En felpuhara fozom a krumplit es ugy teszem a sutobe. Mostanaban sokszor keszitek aszalt paradicsomos fasirtot es megmarad a paradicsom olaja - azzla nagyon finom, kulomleges ize van.
2013. dec. 12. 19:32
4/7 anonim válasza:
Vékony hasábok a tepsibe rá olaj, 1 kanál liszt, fűszerek, összekevered előmelegitett sütöben 10 15 perc
Van amikor csak fokhagymás rozmaringosat csinálok. Ilyenkor lehámozom a krumplit, szeletekre vagy kockára vágom és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, szórok rá pucolatlan fokhagymagerezdeket és meglocsolom sóval és rozmaring porral ízesített olajjal.
2013. dec. 13. 08:03
6/7 anonim válasza:
Lehet, hogy nektek triviális, de nekem az is fontos tanács volt, hogy a krumplit csak akkor szabad berakni sülni, ha az olaj már elég meleg. Egyébként én azt is kipróbáltam, hogy répát is sütöttem a krumpli mellé, és olyan kis darabokra vágtam mindkettőt, mint a brassóihoz való krumpli. Meg érdemes kipróbálni a krumplit hasábba vágva is, karikára vágva is, meg kis kockákra vágva is. Ki mikor mit szeret. Általában fűszerkeveréket használunk hozzá, régebben néha tejfölt is ettem hozzá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!