Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek ebből a receptből...

Szerintetek ebből a receptből finom étel lenne? (sajtos krumpli)

Figyelt kérdés

Egyik ismerősömtől kaptam a receptet, de nem tudom, hogy ebből tényleg ehető étel lenne-e (nagyon kezdő vagyok főzésben :)) Sütőben sült sajtos-hagymás krumpliról van szó.

Először picit megfőzöm a meghámozott krumplikat, de nem puhára, csak hogy ne legyen teljesen nyert. Utána karikákra vágom, majd befedem a karikákkal egy kivajazott tepsi alját. Ha megvan az első réteg krumpli, picit bevajazom, majd reszelt sajtot és lilahagyma-csíkokat rakok rá. Utána megint egy réteg krumplikarika jön, arra megint sajt és hagyma, majd a végére ismét krumplikarikák.

Alufóliával lefedve kb 40 percig sütöm 200 fokon.

Tudom hogy ezt így nem lehet megítélni, de szerintetek ebből így milyen kaja lenne? :D

2012. dec. 14. 12:16
 1/10 anonim ***** válasza:
55%
Biztos finom, csak nekem inkább köret mint főétel . Nekem kellene valami hús mellé.
2012. dec. 14. 12:19
 2/10 A kérdező kommentje:
Ja igen, hús is lesz mellé (sült csirke), csak azt tudom hogyan kell elkészíteni, ezért nem szerepelt a kérdésben. :)
2012. dec. 14. 12:21
 3/10 anonim ***** válasza:
56%
Nem rossz, de nekem is hiányzik belőle a hús. Maximum köretnek használnám mint a sima petrezselymes burgonyát.
2012. dec. 14. 12:22
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem finom, de ne felejtsd el kicsit fűszerezni a rétegek között, ha nem akarod, hogy teljesen ízetlen legyen. A krumplit fűszerezheted bátran, sokat elbír. és én vajdarabkákat is dobnék közé, hogy ne legyen az egész száraz. Én is valami könnyebb főétel, grillzöldség vagy párolt csirkemell mellett látnám szívesen.

Egyébként egy recept az nem szentírás. Megöntheted pl. fűszeres főzőtejszínnel is, akkor még gazdagabb lesz. Tulajdonképpen szinte bármit tehetsz bele még.:) Én elég gyakran főzök mi van itthon és mit lehet belőle "teremteni" alapon. Eddig bejött.

2012. dec. 14. 12:24
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon fincsi lehet. Talán a legtetejére még tennék tejfölt vagy saktot, hogy ne a krumplival legyen lezárva.
2012. dec. 14. 12:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Én besamelt öntenék a rétegek közé, hogy legyen "szaftja".:)
2012. dec. 14. 12:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, finom lesz! :)
2012. dec. 14. 12:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Fincsi köret, bár egy kicsit nekem macerásnak tűnik. De ez maszek vélemény, ízre, biztosan jó.
2012. dec. 14. 14:07
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem is tetszik, a tetejére szerintem is mehet a sajt meg a tejföl.
2012. dec. 14. 15:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Jó ez a recept, csak kicsit száraznak tűnik. én is köző locsolt tejszínt , kis vajforgácsokat, vagy tejfölt közé és a tetejére is tennék.
2012. dec. 14. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!