Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit tegyek a bolognai szószba,...

Mit tegyek a bolognai szószba, hogy isteni finom íze legyen? Ti miket szoktatok még beletenni?

Figyelt kérdés

Az alapon kívül kérdezem.

Most fogok először főzni (17 vagyok), és szeretném, ha finom lenne. :)



2016. jan. 6. 17:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

friss fűszerek( a szárított nekem nem jön be annyira)

és friss zöldségekből csináld, ha lehet. én pl szoktam belerakni fokhagymát, vöröshagymát,paprikát,sok paradicsomot,apróra reszelt répát. sokkal ízletesebb szerintem, mint az egyszerű porból készült szószok

2016. jan. 6. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az #1 írta. Lehetőleg friss zöld fűszerek, és friss paradicsomból csináld. Én olívaolajat is teszek bele.
2016. jan. 6. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
17%
Alapport teszünk a darált húsba, de nem mindegy melyik, a legtöbb alappór, szósz íztelen, mi a reálos bolognait vesszük, attól finom lesz és vöröshagymát,őrölt paprikát, paradicsomot, kecsapot.
2016. jan. 6. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

kevés sárgarépát (komolyan, apró kockákra vágva)

kevés száraz vörösbort

2016. jan. 6. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim válasza:
23%
Virslikarikákat :)
2016. jan. 6. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
60%

Igazából bármit, csak alapport ne.

Darált marha (disznóból sose lesz finom), hagyma, zellerszár, répa alapon.

Fokhagyma, paradicsomlé/sűrítmény (kecsapot inkább egyesen a mosogatóba) és zöldfűszerek.

Lehet vörösborral dúsítani vagy tejjel lágyítani.

2016. jan. 6. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

A vörösbort, és a virslikarikákat, még nem is hallottam. :D

Tényleg finomabb tőlük? :)


Fahéjtól milyen íze lenne szerintetek? :)

2016. jan. 6. 18:57
 8/21 anonim ***** válasza:
64%

Se az alappornak, se a paprikának, se a kecsapnak semmi keresnivalója bolognai-ban.

Az alappor teljesen fölösleges és drága is, ráadásul jó ízt sem ad neki.

A paprika pörköltbe való.

A kecsap pedig szendvicsekbe, nem főtt ételbe.

2016. jan. 6. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
43%
Alapport és kecsapot még véletlenül se tegyél bele. Nem gyorséttermi kaját akarsz készíteni.
2016. jan. 6. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
88%
Vörösbor mehet bele. A virslit hanyagold.
2016. jan. 6. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!