Mit tegyek a bolognai szószba, hogy isteni finom íze legyen? Ti miket szoktatok még beletenni?
Az alapon kívül kérdezem.
Most fogok először főzni (17 vagyok), és szeretném, ha finom lenne. :)
friss fűszerek( a szárított nekem nem jön be annyira)
és friss zöldségekből csináld, ha lehet. én pl szoktam belerakni fokhagymát, vöröshagymát,paprikát,sok paradicsomot,apróra reszelt répát. sokkal ízletesebb szerintem, mint az egyszerű porból készült szószok
kevés sárgarépát (komolyan, apró kockákra vágva)
kevés száraz vörösbort
Igazából bármit, csak alapport ne.
Darált marha (disznóból sose lesz finom), hagyma, zellerszár, répa alapon.
Fokhagyma, paradicsomlé/sűrítmény (kecsapot inkább egyesen a mosogatóba) és zöldfűszerek.
Lehet vörösborral dúsítani vagy tejjel lágyítani.
Köszönöm a válaszokat! :)
A vörösbort, és a virslikarikákat, még nem is hallottam. :D
Tényleg finomabb tőlük? :)
Fahéjtól milyen íze lenne szerintetek? :)
Se az alappornak, se a paprikának, se a kecsapnak semmi keresnivalója bolognai-ban.
Az alappor teljesen fölösleges és drága is, ráadásul jó ízt sem ad neki.
A paprika pörköltbe való.
A kecsap pedig szendvicsekbe, nem főtt ételbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!