Miért pirítják meg a rizst főzés előtt?
Én sosem pirítottam még. Mondjuk szeretem a ragacsos készterméket. Pirítva pergősebb lesz a végeredmény ?
Sokan nem tesznek bele hagymát sem. Sok helyen ettem már rizst, de a hagyma nélküli közel nem olyan jó.
Ja, azt elfelejtettem , hogy a főzés nem attól főzés, hogy lapon csinálod. A mikróban és sütőben való készítés is főzés, ha víz a hőátadó közeg. Mondom én, aki csak 20 éve kontárkodom a konyhában. Igaz én pasiból vagyok és , mint olyan mindig tudományos oldalról közelítek a dolgokhoz. :)
Egyszer , ha olyanod lesz, próbáld ki mikróban. Az nem csak melegítésre / kiolvasztásra jó.
9-es vagyok ismét
Akkor hasonló cipőben járunk, mert én egy 50 éves pasi vagyok. Dolgoztam 1-2 évet vendéglőben, bár az igazi adagolást később, otthon kísérleteztem ki.
Előfordulhat, hogy mikróban megfelel az 1:2-es arány, (nekem is így tanította anyám), de én azért használok 1:1,75-öt, hogy ne tapadjon egy cseppet sem, hiszen a gáz alulról "égeti" az egészet. Tudom, hagyha rizottót készít az ember, akkor annak tapadnia kell, de az nem az én kajám. És nem kötözködni akartam, csak segíteni. Én sem vagyok szakács, de szeretek főzni, enni meg pláne. Nem hinném, hogy bonyolultabban csinálom, csak a pontos leírás volt hosszabb. Te azt írtad, hogy só ízlés szerint. Én meg azt, hogy legyen egy kicsit sósabb a lé, mint ahogy elképzeljük. A főzés, ha szigorúan vesszük, igazad van. Én csak a legjobb variációt szerettem volna megosztani. Én a főzést még mindig a gáztűzhelyen képzelem el. Egy dologban viszont tényleg a mikrót használom, ha párolok valamit, fedett üvegedényben (jénai vagy Pyrex). Nincs víz, csak maga az étel és a fűszerek. Puha és finom lesz tőle minden.
Szép napot neked!
A kóstolós dolog nálam csak akkor játszik, ha valamiért valamelyik összetevő mennyisége nem ismert, vagy kísérletezek az ízekkel.
Amelyik ételnek egyszer be van állítva a mennyisége, annál csak teszem azt merítek az 5 milliliteres mérőkanállal sót és az halál biztosan mindig ugyanazt az ízt adja.
Amúgy én is az 50-ben vagyok, csak későn fedeztem fel, hogy szeretek főzni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!