Nagyon egyhangú az étkezésem. Honnan tudnék ellesni pár ötletet?
Tehát sokat dolgozom. Ritkán van kedvem még főzni utána. Így gyakran megelégedem egy kis péksütivel, szenviccsel... Sokszor renrelek kaját is, mostanában már legalább nem pizzát meg gyrost, hanem teljes menüket is(leves+főétel). Sajnos nem tudom mindig úgy alakítani, hogy ez minden nap megoldható legyen. Így időnként szeretnék főzni. Viszont ezzel több provlémám is van:
-sokszor túl fáradt vagyok
- nem főzöm valami jó
-ötletem sincs gyakran hogy mit kellene főzni
- mikor főzök, akkor túl sok készül el egyszerre (egyedül élek) mire elfogy már napok óta azt eszem és már megunom, két alkalomnál nem igazán akarok többször enni belőle
Tehát ti ezt hogy oldjátok meg? Illetve vannak ilyen youtube csatornák, ahol egyszerű gyors és könnyű ételeket készítenek a mindennapokra? Elsősorban magyar csatornák érdekelnek
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
Én főzelékeket szoktam készíteni. Nagyon gyors a zöldborsó, zöldbab, tökfőzelék, ha konzervből készíted őket. Csak rántást vagy besalmelt főzöl, beleöntöd a konzervet, rottyantasz rajta egyet és kész. Ezekből egy vagy két adagot is lehet készíteni egyszerre.
Ha több időd van, akkor lehet lencse, sárgaborsó, babfőzelék. Ebből nagyobb adagot érdemes készíteni, és adagonként le lehet fagyasztani. Felolvasztás után forrald át.
Lehet enni tükörtojással, virslivel, bolti gyorsfagyasztott feltéttel (fasírt, panírozott mindenfélék kaphatók, én készre sütöttet szoktam venni, amit a mikróban is ki lehet olvasztani). Feltétnek szoktam még csirkemellet vagy csirkecombfilét felkockázni, natúron megsütni, ez minden főzelékhez jó, és szintén fagyasztható.
Ha a főzelék nem a kedvenced, akkor a zöldségeket párolt vagy főtt zöldségként is megeheted a feltéttel.
Nem melegétel, de próbáld ki: zöldségeket kockázol össze (paradicsom, paprika, retek, uborka, amit szeretsz), kicsit megsózod, öntesz rá egy kis pohár kefirt vagy joghurtot és 1 ek olajat (finom lesz tökmag vagy olívaolajjal). Tehetsz bele sajtkockákat, magokat, húskockákat stb.
Persze tésztából is lehet kicsi adagot főzni, de az nem túl nagy változatosság a szendvicshez képest. Mondjuk ha húsos szósszal eszed, úgy még talán, azt meg szintén le lehet fagyasztani adagonként.
Egy tippet tudok.
Héjában lefőzök egy adag burgonyát.
Áttöröm.
1. napon a frissen áttört meleg burgonyából csak úgy magában sóval eszem belőle.
2. napon egy további részéből liszttel , tojással , sóval , vízzel készítek egy formázható állagot. kézzel lapos pogácsa méretűre nyomkodom és kisütöm olajban.
3. napon a maradék burgonyát összekeverem darált hússal tojással és csinálok belőle fasírtot.
Van hogy reszelt káposztát párolok és ahhoz időzítem a burgonya főzést. Pogácsában és fasírtban is szeretem a káposztát, egy kicsit erősebb borsozással akár.
A káposzta pároláshoz az indukciós főzőlap tökéletes 500 W-os fokozaton. Ki sem nyomkodom a vizet belőle. Fedő alatt szépen megpárolódik , alig kell ránéznem. TV nézéskor a reklámok alatt egyet-egyet kavarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!