Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért pirítják meg a rizst...

Miért pirítják meg a rizst főzés előtt?

Figyelt kérdés

Én sosem pirítottam még. Mondjuk szeretem a ragacsos készterméket. Pirítva pergősebb lesz a végeredmény ?

Sokan nem tesznek bele hagymát sem. Sok helyen ettem már rizst, de a hagyma nélküli közel nem olyan jó.



2019. okt. 5. 12:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem tapad össze!
2019. okt. 5. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
Ízletesebb
2019. okt. 5. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem is jobb pirítva, nem ragad össze, és finomabb is.
2019. okt. 5. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
60%
Nem tudom. Automata rizsfőzőm van, nem ragad soha a benne készült rizs.
2019. okt. 5. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Plusz ízt ad, és nem ragad össze. Viszont nem mindenhez jó, van, amihez sokkal jobban illik a sima főtt rizs.
2019. okt. 5. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is piritiom, de nekem uo. ragacsos lesz mintha nem piritanam...
2019. okt. 5. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
Lapon főzitek, vagy mikróban csináljátok ?
2019. okt. 5. 15:37
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én sütöbe csínálom
2019. okt. 6. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
79%

Hát nem tudom, ki hol tanult főzni ... Ha főzni kell a rizst, akkor azt edényben kell csinálni, nem mikróban, nem sütőben. Marha egyszerű, csak pontosan kell csinálni.

Vegyünk egy csészét mértékegységnek.


Pici olaj az edény aljára, felteszem a tűzre. Beleöntöm az egy csésze rizst, majd elkezdem kavargatni. Nyilván elkezd pirulni egy kicsit. Ezalatt ugyanazt a csészét megtöltöm meleg vízzel (lehet forró is, hamarabb felforr majd.). Ha az első egy-két rizsszem elkezdett barnulni, akkor óvatosan ráöntöm a vizet. Sercegni és köpködni fog az elején. Aztán 3/4-ig engedem a csészét ismét meleg/forró vízzel és azt is ráöntöm. Megkavarom, beleteszek egy kisebb fej hagymát, majd annyi sót teszek bele, hogy kicsit túl sósnak érezzem a víz ízét. Igen, én MINDIG megkóstolom, különben nem lesz olyan, mint amilyet szeretnék. Amikor felforrt a víz, akkor az edény saját fedőjével LÉGMENTESEN lefedem és minimum lángra teszem. Nem nyúlok hozzá 20 percig (NEM emelem fel a fedőt egy pillanatra sem, különben vizes lesz a végeredmény!!!). Utána lekapcsolom a gázt, felemelem a fedőt (jó esetben kis kráterek lesznek benne) és átkavarom gyorsan, majd ismét lefedem. Hagyom kb 15 percet állni és készen van. Nem tapad, pereg, nem száraz, nem nedves, rohadt finom. Kb 30 éve így készítem és mindig tökéletes.

2019. okt. 7. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:

Kedves 9-es, ennyire nem bonyolítom el a dolgot.


Korábban olvastam itt, hogy más is ugyanúgy csinálja , mint én.


Fogom a fedhető üvegtálat,


2,5dl rizs

5 dl víz

2 evőkanál olaj

só ízlés szerint

1-2 evőkanál vöröshagymakrém


mikróba teszem 15-20 perc

Hozzá sem nyúlok, csak ha már letelt az idő.

2019. okt. 8. 01:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!