Ki mit rak a kukorica főző vizébe?
cukor
Majd főzés után só és pici vaj a tetejére.
Én a kukoricát teszem a főzővízbe.
:)
Elsősorban a kukoricát kell jól kiválasztanod.
Csak a fehér hajút használd.
Ránézel a szemre és, ha matt , fénytelen, esetleg ráncos, akkor visszateszed.
Ami jó választás, az gyöngyházfényű szem. Kicsit olyan áttetszőnek tűnik.
Ezeknek sokszor elég az 5-8 perc főzés.
Nem is szabad túlfőzni.
Én meg is szoktam kóstolni a szemet. Ha édeskés, akkor nagy baj nem lehet. Ha a benne levő cukor már lisztté alakult, akkor annak lőttek.
Ha nem engedi az árus megkóstolni, akkor a fénye a legjobb ismertetője a jó kukoricának.
Általában ezek kisebb szeműek is. Ha látod, hogy teljesen kifejlődött a cső, akkor már valószínűleg nem lesz az igazi.
Ja és sose hagyd, hogy a kukorica a felszínen úszkáljon. Minden pontja a vízben legyen , mert különben, ahol a magasabb hőmérsékletű gőz éri, ott "benarancssárgul" , megég a szem.
Ha úszkál a tetején, akkor egy kistányér ráhelyezéssel le kell nyomni a víz alá.
50F
Majd elfelejtettem, a legfontosabbat.
Ha kivetted a kész kukoricát, azonnal le kell hűteni, akár többszöri hideg víz cserével.
50F
Semmit sem csak a vizbe rakom kukoricat erre ra a kukorica belso leveleit.
Soha nem rakok cukrot, sót vagy bármit
A belső leveleket miért rakjátok bele ?
Öreganyám is mindig beletette, de én nem érzem, hogy más íze lenne tőle.
Ha az aljára teszed a levelet, akkor azt mondom van értelme, mert nem ég meg a szem, de itt olvasom, hogy valaki a tetejére teszi.
Próbáltam én anno, hogy ugyanabból a vásárlásból lefőzetem pár csövet levéllel és levél nélkül is.
Nem éreztem semmi extrát egyik esetben sem. Sőt volt egyszer, hogy megkóstoltam a főtt levelet. Hát nem volt jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!