Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ki mit rak a kukorica főző...

Ki mit rak a kukorica főző vizébe?

Figyelt kérdés
Én eddig egy evőkanál sót raktam (és persze a belső takaróleveleket), de hallottam valakitől, hogy az csak megkeményíti a szemeket, nem lesz olyan finom. Ő tejet javasolt, más cukrot, megint más vajat. Hogy lesz finom, puha?

2019. júl. 28. 14:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%
Csak a belső levelet. Só és cukor is megkeményíti a kukorica szemeket. Vajat akkor rakok rá ha grillezzük.
2019. júl. 28. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim válasza:
44%

cukor


Majd főzés után só és pici vaj a tetejére.

2019. júl. 28. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
98%

Én a kukoricát teszem a főzővízbe.

:)


Elsősorban a kukoricát kell jól kiválasztanod.

Csak a fehér hajút használd.

Ránézel a szemre és, ha matt , fénytelen, esetleg ráncos, akkor visszateszed.


Ami jó választás, az gyöngyházfényű szem. Kicsit olyan áttetszőnek tűnik.

Ezeknek sokszor elég az 5-8 perc főzés.

Nem is szabad túlfőzni.

Én meg is szoktam kóstolni a szemet. Ha édeskés, akkor nagy baj nem lehet. Ha a benne levő cukor már lisztté alakult, akkor annak lőttek.

Ha nem engedi az árus megkóstolni, akkor a fénye a legjobb ismertetője a jó kukoricának.

Általában ezek kisebb szeműek is. Ha látod, hogy teljesen kifejlődött a cső, akkor már valószínűleg nem lesz az igazi.

Ja és sose hagyd, hogy a kukorica a felszínen úszkáljon. Minden pontja a vízben legyen , mert különben, ahol a magasabb hőmérsékletű gőz éri, ott "benarancssárgul" , megég a szem.

Ha úszkál a tetején, akkor egy kistányér ráhelyezéssel le kell nyomni a víz alá.

50F

2019. júl. 28. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
85%

Majd elfelejtettem, a legfontosabbat.

Ha kivetted a kész kukoricát, azonnal le kell hűteni, akár többszöri hideg víz cserével.

50F

2019. júl. 28. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
97%

Semmit sem csak a vizbe rakom kukoricat erre ra a kukorica belso leveleit.

Soha nem rakok cukrot, sót vagy bármit

2019. júl. 28. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom csak így, a levelével.
2019. júl. 28. 15:22
 7/16 anonim ***** válasza:
95%
Szintén semmit nem rakok bele, csak a kukoricát és a belső leveleket.
2019. júl. 28. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
50%

A belső leveleket miért rakjátok bele ?


Öreganyám is mindig beletette, de én nem érzem, hogy más íze lenne tőle.

Ha az aljára teszed a levelet, akkor azt mondom van értelme, mert nem ég meg a szem, de itt olvasom, hogy valaki a tetejére teszi.

Próbáltam én anno, hogy ugyanabból a vásárlásból lefőzetem pár csövet levéllel és levél nélkül is.

Nem éreztem semmi extrát egyik esetben sem. Sőt volt egyszer, hogy megkóstoltam a főtt levelet. Hát nem volt jó.

2019. júl. 28. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyik praktika népi ostobaság. A kukorica kell a vízbe, semmi más. Cukrot akkor raknak bele ha a lopott takarmánykukoricát főzik, az nem elég édes önmagában.
2019. júl. 28. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamám alulra belső takarólevelet középre a kukoricát a tetejére ismét belső takarólevelet tesz az edénybe. Mindig isteni finom lesz. Semmi mást nem tesz bele.
2019. júl. 28. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!